Skip to main content

Marele “fâs” de la STPT! Roxana Iliescu demontează planul de reducere a cheltuielilor făcut de directorul plătit regeşte din bugetul public

Consilierii locali din Timişoara au votat, în ultima şedinţă, planul de reorganizare al Societăţii de Transport Public, care ar aduce, conform directorului Constantin Cocheci, o economie de aproape 200.000 de lei pe lună.

Asta pentru că organigrama se reduce de la 1.441 de posturi la 1.243, după cum se arată în planul cu care şeful STPT a venit în faţa aleşilor locali.

CITEŞTE ŞI: Mica Unire, sărbătorită la Timișoara! Vezi programul manifestărilor

Acelaşi plan de restructurare prevede şi angajarea a 150 de vatmani şi şoferi de autobuz, lucru care însă putea fi făcut şi în baza vechii organigrame.

“Raportat la salariile de încadrare acordate în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă aplicabil la nivelul societăţii în perioada 2023-2025, se estimează că desfiinţarea posturilor mai sus prezentate va conduce la o economie de aproximativ 181.685 de lei”, se arată în Planul de Restructurare al STPT, semnat de Constantin Cocheci.

Ce omite să spună directorul, care până nu demult avea un salariu mai mare decât al preşedintelui României, este că toate cele 198 de posturi care dispar din STPT sunt vacante.

“Prin urmare, toți cei 1082 actuali angajați ai STPT se pot regăsi în noua organigramă. Se desființează într-adevăr un număr de 37 de posturi, dar persoanele încadrate pe aceste posturi au posibilitatea să accepte alte posturi vacante în cadrul noii organigrame, conform pregătirii profesionale. Pentru elaborarea noii organigrame au fost desființate anumite structuri dar au fost înființate altele care nu se mai numesc “baba Rada” ci “Rada baba” și au fost comasate anumite activități, teoretic pentru eficientizarea activității, practic, cred eu, pentru a face loc unor sinecuri (ex: nu mai avem șefi de serviciu, avem șef de departament)”, a scris consilierul local Roxana Iliescu, pe facebook, în contextul în care directorul STPT nu a fost în stare să îi explice, în timpul şedinţei, cum a estimat economiile de 181.685 de lei pe lună.

“Mult asteptatul Plan de reorganizare și restructurare al STPT, un mare fâs!

Cât despre “marea” economie care se face odată cu “mărețul” plan de restructurare și organizare, situația e de râs. Vă explic de ce:

La momentul actual, cheltuielile cu personalul sunt în valoare de 49.171.020 lei și reprezintă 61,4% din cheltuielile totale.

În documentele transmise, conducerea societății menționează o economie de 181.685 lei/lună. L-am întrebat în plen pe directorul Cocheci cum s-a ajuns la această sumă ca urmare a elaborării noii organigrame, dar nu a știut să-mi răspundă. A invocat însă faptul ca i s-a diminuat salariul (ăla mai mare decât al președintelui țării) la jumătate și în consecință și celor din subordinea lui li se vor diminua salariile.

Așadar, așa zisa economie, de nici 5% din cheltuielile cu salariile este ca efect al legii (Legea 296/26.10.2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare), nu ca urmare a reorganizării.

În concluzie, multă zbatere pentru mai nimic…”, a conchis Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.