Skip to main content

Aproape 200 de amenzi și 17 mașini ridicate de polițiștii locali, din zona centrală a Timișoarei, în doar două săptămâni!

Polițiștii locali fac apel la șoferii timișoreni să respecte indicatoarele rutiere și să nu staționeze în zonele pietonale și nici pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor.

În plus, Poliția Locală reamintește conducătorilor auto că de la începutul acestei luni s-a trecut la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în zona pietonală a municipiului Timișoara. Actualizarea legislației locale pe această linie a venit în urma constatărilor din teren, mai exact a numărului mare de sancțiuni aplicate în această zonă.

Astfel, în ultimele două săptămâni, de la intrarea efectivă în vigoare a acestei măsuri, au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pe străzile dedicate pietonilor, din zona centrală, totodată fiind dispusă ridicarea a 17 autovehicule.

Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu. Astfel de fapte se sancționează și cu amendă curpinsă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice, și între 1.500 și 2.000 lei pentru persoanele juridice.

Totodată, în modificarea menționată a fost introdusă și prevederea conform căreia este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor, care se sancționează cu amenzi între 600-1200 lei pentru persoanele fizice, și între 1500 și 2000 lei pentru persoanele juridice.

La acest capitol, au fost aplicate un număr de 49 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pe străzile Coriolan Brediceanu, Bdul Revoluției 1989 și Bdul Dâmbovița.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că se vor lua măsurile legale în continuare, recomandând totodată conducătorilor auto să respecte legislația pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor”, transmite Poliția Locală.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.