Skip to main content

Aproape 200 de amenzi și 17 mașini ridicate de polițiștii locali, din zona centrală a Timișoarei, în doar două săptămâni!

Polițiștii locali fac apel la șoferii timișoreni să respecte indicatoarele rutiere și să nu staționeze în zonele pietonale și nici pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor.

În plus, Poliția Locală reamintește conducătorilor auto că de la începutul acestei luni s-a trecut la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în zona pietonală a municipiului Timișoara. Actualizarea legislației locale pe această linie a venit în urma constatărilor din teren, mai exact a numărului mare de sancțiuni aplicate în această zonă.

Astfel, în ultimele două săptămâni, de la intrarea efectivă în vigoare a acestei măsuri, au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pe străzile dedicate pietonilor, din zona centrală, totodată fiind dispusă ridicarea a 17 autovehicule.

Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu. Astfel de fapte se sancționează și cu amendă curpinsă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice, și între 1.500 și 2.000 lei pentru persoanele juridice.

Totodată, în modificarea menționată a fost introdusă și prevederea conform căreia este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor, care se sancționează cu amenzi între 600-1200 lei pentru persoanele fizice, și între 1500 și 2000 lei pentru persoanele juridice.

La acest capitol, au fost aplicate un număr de 49 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pe străzile Coriolan Brediceanu, Bdul Revoluției 1989 și Bdul Dâmbovița.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că se vor lua măsurile legale în continuare, recomandând totodată conducătorilor auto să respecte legislația pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor”, transmite Poliția Locală.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.