Skip to main content

Aproape 10.000 de tone de deșeuri, adunate în acest an, la cele patru puncte de colectare ale Retim, din Timișoara!

Timișorenii pot scăpa gratuit de deșeuri, prin centrele de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda deșeurile vegetale, cele voluminoase de uz casnic și cele provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări.

La cele 4 puncte de colectare au fost predate, în 2023, aproape 10.000 de tone de deșeuri, astfel :

  • 7461,21 deșeuri din construcții
  • 1007,46 deșeuri voluminoase
  • 759,26 deșeuri vegetale

Costurile de gestionare a punctelor de colectare se ridică la 5.855.298 lei.

Centrele de colectare funcționează la adresele : Aleea Avram Imbroane, nr.70, Calea Torontalului, nr.94, Calea Moșniței (fostă Strada Torac) nr.2-4, str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă str. Mile Cărpenișan) nr. 3.

Aceste centre vor funcționa și în data de 30 decembrie 2023, între orele 8:00 și 16:00, urmând să își reia activitatea cu program normal din data de 3 ianuarie 2024.

Din păcate, ne confruntăm frecvent cu fenomenul abandonului de deșeuri pe domeniul public. În anul care se încheie, au fost ridicate de pe raza municipiului Timișoara, prin intermediul RETIM, 5013,72 tone deșeuri amestecate abandonate. Prin operatorul Transclean, au fost ridicate de pe domeniul public 6169,52 tone de deseuri abandonate (vegetale si din constructii). Operațiunile de colectare a acestor deșeuri înseamnă costuri pentru municipalitate și, implicit pentru timișoreni, de peste 4.800.000 de lei.”, transmit reprezentanții Primăriei.

Cei care abandonează deșeuri pe domeniul public riscă sancțiuni de zeci de mii de lei.

Facem, din nou, apel la locuitorii orașului de a contribui la păstrarea curățeniei în spațiile publice, având posibilitatea ca, printr-un efort minim să predea deșeurile la punctele autorizate și să nu le abandoneze pe domeniul public”, mai transmit reprezentanții municipalității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.