Skip to main content

Aproape 10.000 de tone de deșeuri, adunate în acest an, la cele patru puncte de colectare ale Retim, din Timișoara!

Timișorenii pot scăpa gratuit de deșeuri, prin centrele de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda deșeurile vegetale, cele voluminoase de uz casnic și cele provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări.

La cele 4 puncte de colectare au fost predate, în 2023, aproape 10.000 de tone de deșeuri, astfel :

  • 7461,21 deșeuri din construcții
  • 1007,46 deșeuri voluminoase
  • 759,26 deșeuri vegetale

Costurile de gestionare a punctelor de colectare se ridică la 5.855.298 lei.

Centrele de colectare funcționează la adresele : Aleea Avram Imbroane, nr.70, Calea Torontalului, nr.94, Calea Moșniței (fostă Strada Torac) nr.2-4, str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă str. Mile Cărpenișan) nr. 3.

Aceste centre vor funcționa și în data de 30 decembrie 2023, între orele 8:00 și 16:00, urmând să își reia activitatea cu program normal din data de 3 ianuarie 2024.

Din păcate, ne confruntăm frecvent cu fenomenul abandonului de deșeuri pe domeniul public. În anul care se încheie, au fost ridicate de pe raza municipiului Timișoara, prin intermediul RETIM, 5013,72 tone deșeuri amestecate abandonate. Prin operatorul Transclean, au fost ridicate de pe domeniul public 6169,52 tone de deseuri abandonate (vegetale si din constructii). Operațiunile de colectare a acestor deșeuri înseamnă costuri pentru municipalitate și, implicit pentru timișoreni, de peste 4.800.000 de lei.”, transmit reprezentanții Primăriei.

Cei care abandonează deșeuri pe domeniul public riscă sancțiuni de zeci de mii de lei.

Facem, din nou, apel la locuitorii orașului de a contribui la păstrarea curățeniei în spațiile publice, având posibilitatea ca, printr-un efort minim să predea deșeurile la punctele autorizate și să nu le abandoneze pe domeniul public”, mai transmit reprezentanții municipalității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.
Polițiștii hunedoreni cer sprijin cetățenilor pentru găsirea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, dispărut fără urmă.