Skip to main content

Aproape 10.000 de tone de deșeuri, adunate în acest an, la cele patru puncte de colectare ale Retim, din Timișoara!

Timișorenii pot scăpa gratuit de deșeuri, prin centrele de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda deșeurile vegetale, cele voluminoase de uz casnic și cele provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări.

La cele 4 puncte de colectare au fost predate, în 2023, aproape 10.000 de tone de deșeuri, astfel :

  • 7461,21 deșeuri din construcții
  • 1007,46 deșeuri voluminoase
  • 759,26 deșeuri vegetale

Costurile de gestionare a punctelor de colectare se ridică la 5.855.298 lei.

Centrele de colectare funcționează la adresele : Aleea Avram Imbroane, nr.70, Calea Torontalului, nr.94, Calea Moșniței (fostă Strada Torac) nr.2-4, str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă str. Mile Cărpenișan) nr. 3.

Aceste centre vor funcționa și în data de 30 decembrie 2023, între orele 8:00 și 16:00, urmând să își reia activitatea cu program normal din data de 3 ianuarie 2024.

Din păcate, ne confruntăm frecvent cu fenomenul abandonului de deșeuri pe domeniul public. În anul care se încheie, au fost ridicate de pe raza municipiului Timișoara, prin intermediul RETIM, 5013,72 tone deșeuri amestecate abandonate. Prin operatorul Transclean, au fost ridicate de pe domeniul public 6169,52 tone de deseuri abandonate (vegetale si din constructii). Operațiunile de colectare a acestor deșeuri înseamnă costuri pentru municipalitate și, implicit pentru timișoreni, de peste 4.800.000 de lei.”, transmit reprezentanții Primăriei.

Cei care abandonează deșeuri pe domeniul public riscă sancțiuni de zeci de mii de lei.

Facem, din nou, apel la locuitorii orașului de a contribui la păstrarea curățeniei în spațiile publice, având posibilitatea ca, printr-un efort minim să predea deșeurile la punctele autorizate și să nu le abandoneze pe domeniul public”, mai transmit reprezentanții municipalității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.