Aparatele dentare nu sunt un moft! Rezolvă probleme grave ale danturii

Tratamentul ortodontic implică totalitatea mijloacelor terapeutice care au ca scop influenţarea creşterii şi dezvoltării aparatului dento-maxilar sau prevenirea şi corectarea unei  anomalii şi care, pe termen lung, asigură menţinerea sănătatii dentare, parodontale şi nu în ultimul rând, a articulaţiei temporo-mandibulare.

Aşadar, în funcţie de mai mulţi factori, el se clasifică în:

– Tratament profilactic: acesta se adreseaza formelor de debut si poate fi realizat in conditiile unui diagnostic precoce (tratamentul ortodontic se poate efectua de la vârsta de 6-7 ani)

– Tratament interceptiv: este un tratament individualizat în funcţie de problemele dentare, scheletale şi musculare.

– Tratament corectiv: include un ansamblu larg de mijloace terapeutice.

CITEŞTE ŞI: Bătaie cu pari şi pietre! Două clanuri de ţigani au făcut un scandal monstru! A intervenit Poliţia

Aparatele ortodontice sunt diverse dispozitive care se aplică pe dinţi, alveole şi maxilare, în vederea obţinerii unui optimum funcţional şi estetic. Vârsta pacientului este cea care influenţează conduita terapeutică.

ortodontie

“La Clinica Dr. Butaş, pentru copii şi în perioadele de creştere utilizăm aparate mobile şi mobilizabile  (denumite şi aparate funcţionale) care au capacitatea de a modifica activitatea musculară. De asemenea ele ajută la decondiţionarea obiceiurilor vicioase (respiraţia orală, deglutiţia infantilă,  sugerea degetului sau a buzelor, interpoziţiile intre arcadele dentare), stimulează dezvoltarea corectă a bazelor osoase, ajută la corectarea deficitului de spaţiu necesar erupţiei dinţilor permanenţi, ghidează erupţia acestora în poziţii corecte şi nu în ultimul rând, produc aliniere dentară”, explică dr. Alexandra Pop, de la Clinica Dr. Butaş.

Aparatele folosite în cadrul acestei clinici au avantajul de a putea fi îndepărtate din cavitatea bucală şi astfel pacientului îi este permisă o alimentaţie şi o igienizare corespunzătoare.

Tipul de aparat funcţional indicat fiecărui pacient se stabileşte pe baza diagnosticului de specialitate. Acolo unde anomalia depăşeşte posibilitatea de corectare cu aceste aparate funcţionale, intervin aparatele fixe, chiar la vârste mai mici.

CITEŞTE ŞI: Prăpăd în Arad! Furtuna face ravagii! Pompierii intervin în forță

Terapia ortodontică a adultului este latura cea mai dinamică, existând două categorii principale: tratamentul ortodontic propriu-zis şi tratamentul interdisciplinar (în colaborare cu medicul protetician, parodontolog, implantolog).  

“Acesta se realizeaza cu aparate ortodontice fixe (brackeţi) care se montează pe suprafaţa dinţilor şi pot fi metalice sau estetice (safir). Se poartă la orice vârstă şi constituie, la ora actuală,  varianta cea mai populară de aparat ortodontic. Durata de tratament variază în funcţie de necesităţile fiecărui caz şi de posibilităţile de a atinge obiectivele propuse într-un interval de timp cât mai scurt şi în condiţiile cele mai bune. În general, durata unui tratament ortodontic fix după vârsta de 12 ani este în medie de 1,5- 2 ani”, mai spune dr. Alexandra Pop.

alexandra pop

După perioada de tratament activ cu aparate funcţionale sau fixe, urmează etapa de contenţie, foarte importantă pentru consolidarea rezultatului din timpul tratamentului activ şi stabilitatea tramentului pe termen lung.

La Clinica Dr. Butaş din Timişoara, bd. Regele Carol I, nr. 36, orice problemă dentară se transformă într-un zâmbet frumos şi sănătos.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.