Skip to main content

Anunţ panicard făcut de primarul Timişoarei! Sinagoga din Fabric se va prăbuşi în această iarnă, din cauza Ordonanţei austerităţii!

O nouă Ordonanţă care prevede reducerea cheltuielilor bugetare a fost adoptată astăzi, iar una dintre măsuri prevede limitarea plăţilor făcute de ordonatorii de credite, la media primelor 10 luni ale acestui an.

Situaţia pune în dificultate activitatea Primăriei Timişoara, spune Dominic Fritz, care atacă în cei mai duri termeni, noul act normativ.

Edilul spune că periclitate vor fi nu doar proiectele în derulare ci şi cele pentru care intenţionează să obţină bani europeni.

CITEŞTE ŞI: Experiențe muzicale de neratat, la Filarmonica Banatul Timișoara, în acest weekend!

Asta pentru că depunerea unor solicitări de finanţare anul viitor, implică realizarea unor studii de fezabilitate şi documentaţii tehnico-economice, în acest an.

„Dacă oprim acum, toate investiţiile făcute din bugetul local, este o bombă cu ceas, pentru absorbţia fondurilor europene în România, în anii ce vin (…) Ordonanţa care tocmai a fost votată de Guvern este un atac brutal asupra autonomiei locale şi asupra autonomiei fiscale şi financiare locale. Guvernul pregăteşte un jaf al banilor timişorenilor şi al altor locuitori din România. Vrea să ne forţeze să nu mai cheltuim banii, ca să ne rămână un excedent, iar acel excedent vrea, cel mai probabil, prin fondul de rezervă să îl distribuie discreţionar, pentru a acoperi alte găuri în bugetul de stat. Este un asalt fără precedent şi fac apel la toţi primarii României să se opună acestei măsuri. Fac un apel şi la parlamentari, ca să corecteze această Ordonanţă în Guvern”, spune primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Unul dintre proiectele pentru care edilul ar fi vrut finanţare europeană este parcul din Ciarda Roşie, de 12 hectare, care însă nu are încă documentaţia întocmită.

O altă problemă ar fi aceea că Primăria nu va putea să achite datoriile făcute în acest an.

Fritz spune că sunt facturi restante în valoare de câteva zeci de milioane de lei, fără a preciza de ce nu le-a plătit până acum.

În ceea ce priveşte alte proiecte care riscăsă fie blocate, primarul aminteşte de regenerarea urbană din centrul oraşului şi reabilitarea Sinagogii din Fabric.

„Predicţia mea este că vom vedea, la nivel naţional, mai multe firme care intră în faliment, pentru că nu pot fi plătite integral facturile.  Ordonanţa limitează plăţile, fără a se spune data emiterii facturii, astfel că, în interpretarea mea, şi cele vechi se încadrează (…) Asta înseamnă că nu mai putem semna contractul cu câştigătorul internaţional de arhitectură pentru Piaţa Victoriei, nu putem să achiziţionăm servicii de reparaţii pentru Sinagoga din Fabric, care se va prăbuşi în această iarnă, dacă nu o reparăm„, a mai spus Fritz.

După cecriticat dur noua Ordonanţă a austerităţii, primarul a spus că de fapt nu o înţelege şi nici nu ştie care este forma ei finală, pentru că nu a urmărit amendamentele care au fost depuse.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.