Skip to main content

Anunţ de ultimă oră despre centura de vest a Timişoarei! Poate începe licitaţia pentru desemnarea constructorului

Realizarea centurii de vest a Timişoarei intră în linie dreaptă, odată cu aprobarea, în şedinţe de Guvern de astăzi, a indicatorilor tehnico-economici.

Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar valoarea investiţiei este estimată la 2,27 miliarde de lei.

CITEŞTE ŞI: Mamă și fiu, găsiți morți în propria casă! Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să afle ce s-a întâmplat

Şoseaua va avea 14 kilometri și porneşte din zona localităţii Utvin, traversează Săcălazul şi se întinde până la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad.

“Am aprobat astăzi în ședința de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru construcția Variantei de Ocolire Timișoara Vest (județul Timiș)!
Această nouă rută (13,9 km), care face parte din rețeaua TEN-T Centrală, va realiza conexiunea rutieră între DN Centura Timișoara și Varianta de ocolire Timișoara Sud (în execuție) și va sprijini inclusiv dezvoltarea economică regională.
Varianta Ocolitoare Timișoara Vest va avea profil de Drum Național cu două benzi pe sens.
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este estimată la 2,27 miliarde de lei iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (#PT) 2021-2027”
, a anunţat Sorin Grindeanu.

Acum, urmează organizarea licitaţiei, iar firma câştigătoare va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrării.

Proiectul include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări.

CITEŞTE ŞI: Protest în faţa Primăriei Timişoara, în semn de solidaritate cu Florin Teodorescu, care urmează să fie evacuat din Sala Olimpia

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.