Skip to main content

Angajați care munceau la negru în restaurante, depistați de inspectorii ITM Timiș! Au fost aplicate amenzi de peste 110.000 de lei

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Timiș au verificat în ultima săptămână zeci de restaurante de pe raza județului.

Inspectorii ITM au făcut 80 de controale, în urma cărora au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă.

În urma verificărilor au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 113.500 de lei, dar și 20 de avertismente.

În ceea ce privește amenzile aplicate, 3 dintre acestea, în valoare de 80.000 de lei s-au acordat pentru cele patru persoane depistate fără forme legale de angajare, iar o amendă în valoare de 10.000 de lei s-a aplicat pentru o persoană ce presta activitate în afara intervalului orar stabilit.

Alte 6 amenzi în cuantum de 13.500 de lei s-au acordat pentru lipsa evidenței timpului de muncă cu ora de începere a activității și ora de sfârșit a activității, iar o amendă de 10.000 de lei s-a aplicat pentru nerespectarea utilizării zilierilor, aceștia fiind folosiți pentru munci calificate.

În perioada 12.06.2024-18.06.2024, ITM TIMIȘ, sub coordonarea Inspecţiei Muncii București, a desfăşurat Campania naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie, Cod CAEN 56. Obiectivele campaniei au vizat identificarea și verificarea agenților economici care desfășoară activitate în domeniile sus-menționate precum și creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării legislației muncii„, transmite ITM Timiș.

Inspectorii de muncă au dispus 49 de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor care au vizat: nerespectarea dispozițiilor legale privind încheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; inexistența evidenței timpului de muncă cu ora de începere a activității și ora de sfârșit a activității; necompletarea registrului de evidență a salariaților cu toate elementele; nerespectarea repausului săptămânal; nepunerea la dispoziția inspectorilor de muncă a contractului individual de muncă la punctul de lucru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.