Skip to main content

Anchetă de amploare, după ce doctorul Păunescu a anunţat că şi-a administrat un vaccin anti-COVID neomologat

Doctorul Virgil Păunescu, care conduce centrul de cercetare OncoGen din Timişoara, este vizat de o anchetă internă, după anunţul făcut ieri.

Mai exact, Păunescu a scris pe pagina lui de faceook, că a reuşit să găsească formula pentru vaccinul împotriva coronavirusului, l-a creat şi chiar şi l-a administrat, de două ori la rând, în decurs de două săptămâni.

A mai spus că rezultatele sunt foarte bune, ceea ce a dat speranţe multor oameni.

CITEŞTE ŞI: Scandal cu focuri de armă! Şapte indivizi au fost duşi la audieri, iar pistolarul a ajuns după gratii

“N-aş vrea să ne pronunţăm prea repede pe aceste chestiuni. Cercetătorii din cadrul Oncogen au avut rezultate până acum, domnul profesor este un cercetător de renume naţional, însă, atunci când vine vorba despre o temă atât de sensibilă, consider că trebuie să fim foarte atenţi atunci când ieşim cu declaraţii în spaţiul public”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

În acest context, a fost demarată o anchetă internă, pentru a se stabili dacă Păunescu a urmat toate procedurile necesare unei astfel de cercetări.

Situaţia va fi verificată de o comisie mixtă, formată din specialişti din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş.

“Cel mai rău lucru pe care l-am putea descoperi este că nu s-au respectat toţi paşii, ceea ce înseamnă că rezultatele cercetării ar fi nule şi ar trebui reluat totul de la capăt (…) Vorbim de un proiect foarte delicat, având în vedere contextul epidemiologic actual. Cu toţii ne dorim ca cercetare din Timişoara să înflorească şi, de ce nu, să facă primii paşi spre dezvoltarea unui vaccin”, a mai spus Pătraşcu.

Chiar dacă ancheta este abia la început, un lucru este cert.

Îl spune chiar managerul Spitalului Judeţean Timişoara, care a declarat că vaccinul anticoronavirus, despre care vorbeşte doctorul Virgil Pănescu, nu există.

“La ora actuală nu poate fi vorba despre un vaccin (…) Un vaccin nu se obţine atât de repede. Este nevoie de luni şi luni de zile, cu enorm de multă muncă. Iar la Institutul Oncogen, oricât de bun este personalul, nu există condiţii pentru aşa ceva şi nu poate fi vorba despre un vaccin, la acest moment. Obiectiv, din punct de vedere ştiinţific, nu poate fi vorba despre un vaccin, în acest moment”, a precizat, Raul Pătraşcu.

CITEŞTE ŞI: De domeniul SF! Infirmiere virtuale, la Spitalul Judeţean din Timişoara! Avatarurile sunt în prima linie, în zona roşie a unităţii

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.