Skip to main content

Amenzi uriașe pentru defrișările ilegale de păduri! Ce alte nereguli au mai descoperit inspectorii Gărzii Forestiere?

În primele luni ale acestui an, s-au efectuat numeroase controale, în mai multe județe, pentru verificarea exploatării și prelucrării corespunzătoare a lemnului.

Doar reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au realizat 258 acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național.

O atenție deosebită a fost acordată parchetelor aflate în exploatare, circulației materialului lemnos, urmăririi și gestionării lemnuui, dar și a modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și prelucrare.

Controalele s-au desfășurat în județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar, uneori, agenții au descins în echipe mixte, în cadrul cărora au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție.

În urma controlelor desfășurate, au fost aplicate 189 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 691.500 lei, măsuri complementare de confiscare de materiale lemnoase: fizic 145.46 mc, contravaloric 2471.26 mc cu o valoare de 636.644.37 lei.

De asemenea au fost efectuate 695 verificări și corecții în programul Sumal 2.0, au fost găsite 27 de infracțiuni, cu valoarea prejudiciului de 317.113,36 lei, dar și 900,22 mc material lemnos tăiat fără drept.

Totodată, echipele de control au găsit nereguli în privința fondurilor de vânătoare, pentru care au fost aplicate trei amenzi contravenționale.

În ceea ce privește programul de împădurire finanțat prin PNRR, până astăzi au fost emise un număr de 117 avize de principiu pentru o suprafață de 1.225,58 ha. În cadrul PNRR au fost încheiate 7 contracte de finanțare pentru 7 proiecte de împădurire aflate în implementare, iar 2 proiecte se află în curs de verificare și avizare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.