Ambasadorul Italiei în România, în vizită la CCIAT! S-au pus bazele unei noi colaborări

Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni, s-a întâlnit astăzi cu președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță.

În cadrul unei întâlniri de lucru, cele două părți au discutat despre o posibilă colaborare pe viitor, ba mai mult, întâlnirea s-a concretizat cu o serie de evenimente ce vor fi organizate anul viitor în Timiș, pentru a întări relațiile de colaborare dintre mediul economic italian și cel românesc.

Domnul ambasador ne-a prezentat ceea ce se întâmplă în momentul acesta în relația cu România și a avut o deschidere foarte mare spre Timiș, drept pentru care anul viitor vor avea loc aici mai multe evenimente. Noi am propus forumuri internaționale, care să aibă loc atât în Timișoara, cât și în Italia, sub egida Ambasadei Italiene, am propus și o gală care să aibă și o componentă culturală, în cadrul căreia să fie premiate firmele italiene (…) Ne bucurăm să avem un consul italian în Timișoara și cu siguranță evenimentele cu mediul de afaceri italian o să se dubleze față de anii trecuți”, spune Florica Chiriță, președinte CCIA Timiș.

Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni spune că își dorește să îmbunătățească prezența firmelor italiene în vestul țării, mai ales că aici sunt foarte mulți investitori italieni.

Sunt la Timișoara într-o noua vizită de două zile, însoțit de o echipă de funcționari din Ambasadă și din instituțiile de cultură. Sunt foarte bucuros că am avut o discuție cu președintele Camerei de Comerț, despre oportunitatea de îmbunătățire a prezenței economice italiene, despre inițiativa Ambasadei de a aprofunda tema viitorului în ceea ce privește investițiile italiene în România, începând din județul Timiș. Avem o lungă și semnificativă istorie de prezenta economică în regiunea aceasta, de creare de valori, producții și servicii, iar acum este momentul să relansam prezența noastră și sa o păstram și în viitor și să identificăm ce lucruri putem face în plus, ce putem construi în plus. Ne dorim sa adăugăm forță relațiilor dintre Romania și Italia, sa continuăm parteneriatele strategice. Scopul vizitei mele este și acela de a o prezenta pe doamna Angela Pesavento autorităților locale, în noua sa calitate, cea de consul al Italiei la Timișoara„, spune ES Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România.

La finalul întâlnirii, ambasadorul Italiei în România a lăsat un mesaj în Cartea de Onoare a CCIAT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Video: Momentul în care un pieton a fost spulberat de o maşină, filmat de camerele de supraveghere

Un accident cumplit s-a petrecut în această seară, în comuna Şag, lângă Timişoara, unde o maşină a lovit în plin, un pieton.

Dănuţ Stoica, la Sursa de Vest fără Filtru

Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – joi, 8 decembrie 2022.

Prostie sau interese meschine? Piaţa de Roţi din zona Traian, organizată “după ureche”. Şefii de la SC Pieţe au dat bir cu fugiţii

Deschiderea Pieţei pe Roţi din zona Traian, care va avea loc mâine, este învăluită în mister, chiar şi pe ultima sută de metri.

Încep să sune sirenele, la Timișoara! Primăria anunță că face teste

Primăria Timișoara anunță testarea sirenelor electronice în cadrul unor exerciții de verificare, prin emiterea de semnale scurte și mesaje vocale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.