Skip to main content

Alertă maximă, după ce un urs s-a apropiat de o cabană turistică! A fost emis şi un mesaj de avertizare

Locuitorii şi turiştii din zona Cabanei Simut au primit în această dimineaţă un mesaj Ro-Alert, cu privire la prezenţa unui urs care s-a apropiat prea mult de locurile populate.

Mai exat, ursul a dat târcoale unei cabane din comuna Vârciog, judeţul Bihor, iar martorii au reuşit să îi facă mai multe fotografii.

CITEŞTE ŞI: Şansă extraordinară pentru absolvenţii de liceu care nu promovează bacalaureatul! Îşi pot continua studiile, în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii din Timişoara

Autorităţile le recomandă oamenilor să evite zona şi dacă totuşi ajung în preajma animalului, să nu îl hrănească şi să nu se apropie prea mult de el.

În paralel, echipele de intervenţie sunt pe teren, pentru a localiza ursul şi a-l îndepărta de zona populată.

„A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Vârciorog, zona Cabana Simut. Evitați zona! Rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să-l hrăniți sau să vă fotografiați cu acesta. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie!”, se arată în mesajul Ro-Alert, transmis în această dimineaţă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.