Skip to main content

Alertă într-un oraş din vestul ţării! Peste o mie de elevi şi profesori, trimişi acasă, din cauza degajării de sulf în atmosferă

S-a dat alarma, în urmă cu puţin timp, când autorităţile au fost informate că în tot oraşul Vulcan, din judeţul Hunedoara, se simte un miros înţepător.

Imediat a fost convocat Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru analizarea situaţiei şi dispunerea unor măsuri de prevenire a posibilelor incidente.

CITEŞTE ŞI: Familie disperată! Un băiat de 17 ani din Șag a plecat spre școală, în Timișoara, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic de el!

Primele concluzii arată că mirosul puternic provine de la Uzina Paroşeni, mai exact de la instalaţia de desulfurare.

Pentru siguranţa elevilor, directorii unităţilor de învăţământ din Vulcan au decis suspendare cursurilor.

„Printr-un apel la 112 Dispeceratul Integrat a fost anunțat, în jurul orei 13.00, că în municipiul Vulcan se simte un miros puternic de gaz, probabil sulf. Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalația de desulfurare a Uzinei Electrice Paroșeni. Potrivit directorului general al Complexului Energetic „Valea Jiului”, Eugen Durbacă, cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limitele normale. Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat de urgență Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, format din reprezentanți de la CEVJ, DSP, Delgaz Grid, Enel, SAJ, APM, Garda de Mediu, ITM, dar și din cadrul poliției și jandarmeriei hunedorene. Vor fi efectuate verificări privind proveniența mirosului și vor fi luate măsurile care se impun în astfel de cazuri”, transmite ISU Hunedoara.


Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.