Alegerile în Timiş, organizate până la cel mai mic detaliu!

Pregătirile pentru alegerile parlamentare în Timiş, intră în linie dreaptă!

Buletinele de vot au fost tipărite, secţiile numerotate, o parte din preşedinţii şi locţiitorii din secţii din Timişoara sunt instruiţi, iar zilele următoare şi cei din restul judeţului vor fi informaţi cu privire la ultimele noutăţi.

O noutate la aceste alegeri în reprezintă faptul că numărarea voturilor din secţiile de votare va fi înregistrată pe tabletă, pentru ca posibilitatea de fraudare să fie cât mai mică.

„Se va înregistra procedura de nunmărare a voturilor cu tabletele. Operatorii trebuie să găsească un punct fix din locația respectivă, în care își pun tableta, iar la ora 21 vor înregistra toată operaţiunea de constatare a rezultatului scrutinului electoral din secția respectivă, până la întocmirea procesului-verbal. S-a insistat mult pe avantajele acestei activităţi. Pentru noi ar fi foarte important ca președinții secţiilor de vot să nu greșească procesul-verbal, dar dacă se întâmplă acest lucru tabletele ne ajută, pentru că s-a introdus în ele și un cod de verificare, iar la terminarea numărătorii, președinții secțiilor de vot dictează operatorului datele pe care le trec şi în procesul lor verbal, iar prgramul de pe tabletă verifică dacă acele chei de control ies sau nu ies. Deci dacă tableta spune că nu este în regulă procesul verbal, preşedinţii să stea să refacă toate calculele, pentru că nu vom primi niciun proces verbal care nu este în regulă”, spune subprefectului judeţului Timiş, Zoltan Marossy.

În total la nivelul judeţului Timiş sunt aproxiamtiv 620.000 de cetăţeni cu drept de vot, pentru aceştia vor fi tipărite 1.365.000 de buletine de votare, iar numărul secţiilor rămâne la fel ca la ultimele alegeri, adică 595, dintre care 207 numai în Timişoara.

Costul organizării alegerilor în Timiş se ridică la aproape 3,5 milioane de lei, cei mai mulţi bani reprezentând însă remuneraţiile celor care participă la procesul electoral.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.