Skip to main content

Alegeri anticipate într-o comună din Timiș! Primarul a decedat

Locuitorii unei comune din județul Timiș vor fi chemați, din nou, la urne! Primarul a decedat, iar peste câteva luni ei vor trebui să dea altcuiva un mandat de edil.

Iacob Slavoliub(PSD), primarul Dentei, s-a stins din viață la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta avea la activ patru mandate, ultimul începând în vara anului trecut. Acum atribuțiile acestuia vor fi preluate de viceprimar.

Conform prefectului județului Timiș în câteva luni se vor organiza la Denta alegeri anticipate. Până atunci, Primăria localității trebuie să trimită la Prefectură o adresă oficială prin care să informeze despre decesul primarului Iacob Slavoliub.

Am aflat și eu de acest eveniment tragic și nedorit, însă nu am primit niciun document official să pot declanșa această procedură de organizare de alegeri anticipate în comuna Denta. Secretarul Primăriei va trebui să înainteze un referat și anexat, dovada faptului ca domnul primar a decedat, mă refer aici la certificatul de deces, după care Instituția Prefectului va face o adresă către Ministerul Afacerilor Interne, care să propună Guvernului, realizarea alegerilor anticipate și stabilirea datei. Până atunci conducerea va fi asigurată de către viceprimarul localității Denta”, spune Mircea Băcală, prefectul județului Timiș.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.