Skip to main content

Mihail Megan, Profesor Emerit al Universității de Vest din Timișoara, distins de UBB cu titlul de Doctor Honoris Causa

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc festivitatea de decernare a titlului de Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeș-Bolyai (UBB) domnului prof. univ. dr. Mihail Megan, Profesor Emerit al Universităţii de Vest din Timișoara.

Ceremonia a fost condusă de prof. univ. dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică a Universităţii Babeș-Bolyai, care în deschidere a apreciat următoarele:

Profesorul Megan și-a dedicat întreaga activitate Universităţii din Timișoara. A fost student, doctorand și cadru didactic al acestei universități, însumând (din 1964 – an în care intră pe porțile facultății ca și student și până astăzi) aproape 53 de ani de activitate neîntreruptă în cadrul universității timișorene. Dascăl desăvârșit, cercetător prolific și cu rezultate relevante și consistente în domeniul teoriei calitative a sistemelor dinamice, teoriei controlului și analizei matematice, profesorul Mihail Megan a contribuit în mod decisiv la formarea și dezvoltarea Școlii Timișorene de Matematică. Din această perspectivă, profesorul Megan este exemplul elocvent al proverbului românesc Omul sfințește locul

Laudatio a fost prezentat de prof. univ. dr. Octavian Agratini, Directorul Departamentului de Matematică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a UBB și a adus un elogiu activității de cercetare, didactică, managerială și editorială cu totul remarcabile ale Profesorului Megan. Diploma de Profesor Honoris Causa a fost înmânată laureatului de către Președintele Senatului Universităţii Babeș-Bolyai, preot prof. univ. dr. Ioan Chirilă, care a adresat o alocuțiune de felicitare.

Suntem mândri de valorile noastre. Apreciem întreaga activitate în Universitate a domnului profesor Mihail Megan. Implicarea domniei sale a trecut dincolo de segmentul profesional, a lucrat mereu cu sufletul și a reușit să fie inspirație pentru numeroase generații. Este un exemplu pentru noi”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

La ceremonie au participat, alături de familia profesorului Megan, un număr impresionant de cadre didactice, doctoranzi și studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. De asemenea, la festivitate au fost prezenți reprezentanți ai inspectoratelor școlare județene, precum și un mare număr de cadre didactice din învățământul preuniversitar, foști studenți ai domnului Profesor Mihail Megan.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.