Ajutor pentru bolnavii de scleroză multiplă! Mitropolia Banatului a pus bazele unui centru de medical specializat

Fundaţia Filantropia Timişoara în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei inaugurează Centrul pentru pacienţii cu scleroză multiplă. 

CITEȘTE ȘI: Video: O maşină a ars ca o torţă, la Timişoara! Flăcările uriaşe au izbucnit în timpul mersului

Comunitatea acestor pacienţi a venit în 2018 la sediul Mitropoliei Banatului pentru a solicita sprijin, deoarece încă nu au un loc în care drepturile lor sa fie cunoscute şi serviciile complementare actului medical sa fie posibile. Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a răspuns acestei solicitări de sprijin prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu care sa fie dedicat unei astfel de îngrijiri şi a încredinţat Fundaţiei Filantropia Timişoara să se ocupe de lucrările ample de amenajare şi dotare”, transmit reprezentanții Mitropoliei.

Noul serviciu social este situat în Timişoara, strada Iuliu Maniu nr. 40 şi se adresează comunităţii persoanelor ce suferă de scleroza multiplă şi care în judeţul Timiş are un număr de  peste 400 de persoane.

Scleroza multiplă este o boală caracterizată prin inflamaţia şi distrucţia selectivă a mielinei sistemului nervos central, cu apariţia unor zone de cicatrizare. Boala este cea mai frecventă cauză de invaliditate de cauză neurologică a adulţilor tineri, după cauzele de invaliditate determinate de traumatisme. Este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi, fiind rară înainte de adolescenţă şi cu incidenţă crescută constant de la adolescenţă până la 35 de ani, cu scădere treptată după această vârstă.

CITEȘTE ȘI: Cămătar, încolţit de poliţişti! Cum îşi forţa victimele, să îi înapoieze banii şi să achite o dobândă exorbitantă?

Nu există un tratament curativ al bolii, dar mijloacele terapeutice actuale ameliorează vizibil simptomatologia. Fundaţia Filantropia Timişoara va pune la dispoziţie o echipă formată din psiholog, asistent social, kinetoterapeut, medic psihiatru, etc, pentru ca serviciile să fie atât de educaţie pentru viaţă sănătoasă, cât şi cum să traieşti în condiţiile date cu această boală.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.