Skip to main content

Afacerile timișene și Timișoara 2023 promovate în Portugalia, de CCIAT!

În această săptămână, delegația de afaceri timișeană condusă de președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, se află în Portugalia unde participă la un Forum de Afaceri și întâlniri B2B la Porto.

În cursul zilei de ieri, 22 mai, delegația timișeană a participat la evenimentul de promovare a capitalei culturale europene, susținut de Primarul Timișoarei, Dominic FRITZ, în prezența E.S. Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Portugalia și a Consilierului  Economic și Comercial Adela Fedorca, a Directorului General al Asociației Antreprenorilor Portughezi (AEP) și Consul Onorific al României la Porto, Paolo Vaz, a Directorului Institutului Cultural Român din Lisabona Dinu Gîndu, a reprezentanților administrației, mediului cultural-artistic și  comunității de afaceri din regiunea Porto. Din delegația română a făcut parte și Ștefan Voinea, Director Adjunct al Direcției de Relații Externe a Camerei de Comerț și Industrie a României. Evenimentul de prezentare s-a încheiat cu un moment artistic de excepție susținut de Romanian Chamber Orchestra.

Forumul de Afaceri care a urmat a reunit peste 25 de companii din Regiunea Porto din domeniile de interes ale oamenilor de afaceri timișeni, respectiv: industrie alimentară, agricultură, medical, HoReCa, comerț, servicii – fiecare companie timișeană având 3-4 parteneri de discuție.

În deschiderea Forumului, Președintele CCIAT a făcut o prezentare a principalilor indicatori economico-sociali ai Județului Timiș și a locului onorant pe care acesta îl ocupă în context național, reiterând totodată eficiența parteneriatului între cele două organizații camerale, care a condus la contacte de afaceri bilaterale stabilite în cadrul evenimentelor economice organizate la Porto și Timișoara: „În numele delegației timișene cât și în nume personal să vă salut și să îmi exprim deosebita plăcere de a reveni în acest frumos oraș, de a revedea oameni dragi și colaboratori apropiați care acum 5 ani ne-au primit cu brațele deschise, punând împreună piatra de temelie a unui parteneriat interinstituțional viabil și al unei relații profesionale de lungă durată, ce au condus la aprofundarea relațiilor economice și la interacțiuni între comunitățile de afaceri din țările și regiunile noastre. Iată că astăzi suntem din nou împreună la un eveniment ce reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor dintre județul Timiș și Regiunea Porto, un eveniment ce oferă noi perspective de fructificare a oportunităţilor de afaceri din cele două regiuni”.

Concluziile de închidere a Forumului au fost prezentate de primarii celor două orașe, de Ambasadorul României în Portugalia, de Directorul General al AEP și de Președintele CCIAT. Misiunea economică timișeană în Portugalia a fost organizată de CCIAT și AEP, cu implicarea Camerei de Comerț și Industrie a României, ca acțiune în cadrul Acordului de Colaborare dintre CCIA Timiș și Asociația Antreprenorilor Portughezi, semnat la Porto, în aprilie 2018, odată cu semnarea acordului de înfrățire dintre orașele Porto și Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.