Adio, dar rămân cu tine! Primarul PSD care întoarce spatele partidului, dar nu vrea să îşi dea demisia

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

Un primar social-democrat din judeţul Timiş s-a alăturat echipei lui Victor Ponta, dar pentru a nu-şi pierde funcţia, rămâne în PSD.

Este vorba despre Nicolae Birău, edilul localităţii Variaş, care spune că nu se mai regăseşte în formaţiunea condusă de Liviu Dragnea.

“Actuala conducere a PSD a depăşit limita în a comunica tuturor. În momentul de faţă nu mai avem dreptul la opinii transmise mai departe. În PSD Timiş avem, dar rămân membru la nivelul PSD Timiş. Călin Dobra (preşedintele PSD Timiş – n.a) nu mi-e duşman, mi-e prieten”, a spus primarul PSD din Variaş, Nicolae Birău.

CITEŞTE ŞI: Centenarul Marii Uniri, marcat printr-o serie de evenimente în județul Timiș!

În aceste condiţii, edilul consideră că locul lui nu mai este în partidul pe listele căruia a fost ales, şi din care face parte de 15 ani, ci alături de Victor Ponta, în partidul Pro România.

Tocmai de aceea, Birău vrea ca la alegerile din 2020 să acndideze din partea noii formaţuni politice. Până atunci însă, rămâne membru PSD.

“Sunt membru PSD de 15 ani şi nu îmi părăsesc partidul. Asta însă nu înseamnă că nu pot să sprijin un proiect bun. Vreau să începem să construim, alături de cei de la Pro România. Aştept ca cei din PSD să mă dea afară dacă nu sunt de acord cu ideile mele”, a mai spus Birău.

Legea este clară în ceea ce îi priveşte pe primari: în cazul în care îşi dau demisia din partid şi migrează la o altă formaţiune politică, îşi pierd funcţia.

Acesta este motivul pentru care Nicolae Birău, deşi nu se mai regăseşte în PSD, refuză să plece.

CITEŞTE ŞI: Impact fatal! Un bărbat a murit după ce a intrat cu maşina într-un stâlp din beton

Pe de altă parte, dacă este dat afară din partid, atunci îşi păstreză postul şi rămâne independent.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.