Acorduri de colinde la Domul Catolic! Se strâng bani pentru stoparea abandonului școlar

| Alice TRIFU | | Lasă un comentariu

Domul Catolic din Timișoara va răsuna în acorduri de colinde și voci cristaline!

Alături de Corul Avocaților din Timiș va colinda un grup vocal format din copii sprijiniți de Fundația United Way Romania precum și copii ai avocaților din Timiș, reuniți special pentru promovarea cauzei sociale a evenimentului: stoparea abandonului școlar. Copiii care vor cânta alături de Corul Avocaților din Timiș vor să strângă cât mai multe fonduri pentru proiectul ”Învață să reușești!” al Fundației United Way Romania. 

Este o plăcere deosebită să lucrez cu copiii din cor. Sunt mereu veseli, oricâte greutăți duc pe umeri – nu puține și nu ușoare din păcate. Sunt talentați, curioși, mereu dornici de a învăța ceva nou și sunt extraordinar de sârguincioși și de perseverenți. Sunt o reală inspirație”, a spus avocatul Paul Ciucur, inițiatorul Corului Avocaților din Timiș și dirijorul corului de copii. 

Mă bucur să văd că există o asemenea preocupare pentru susținerea programului nostru de păstrare în sistemul de învățământ a peste 70 de tineri din familii defavorizate. Apreciez gestul Corului Avocaților și sunt convinsă că timișorenii vor veni să urmărească un program artistic de excepție și să doneze pentru cauza noastră socială”, a precizat Ada Gabor, Manager Timișoara Office a Fundației United Way Romania. 

Atât avocații cât și tinerele voci din Corul Copiilor au pregătit recitaluri care promit să devină memorabile, miza fiind una cât se poate de serioasă: e nevoie de fonduri pentru ca zeci de elevi dornici de învățătură să poată merge la școală în continuare. 

Vă descriu un singur caz dintre zecile de cazuri cu care ne confruntăm zilnic. De luni până vineri, Andrei se trezește la ora 5 dimineața, schimbă două mijloace de transport ca să ajungă la timp la școală dintr-un cartier cu locuințe sociale, de la periferia orașului. Cu o mamă analfabetă, care nu i-a oferit nici un ajutor în rezolvarea temelor, ba chiar l-a stopat, considerând că face un efort prea mare, Andrei nu a mers niciodată la școală cu temele nefăcute. Participarea lui la programul de after-school din cadrul proiectului ”Învață să reușești!” i-a oferit un cadru organizat în care să își poată rezolva toate temele, i-a oferit stimulare și apreciere pentru munca lui. Activitatea lui nu se mai încheie odată cu plecarea acasă deoarece a făcut o obișnuință din a solicita diferite cărți pentru a le citi în timpul liber. Dacă la intrarea în proiect Andrei nu făcea parte din categoria copiilor cu rezultate foarte bune, pe parcursul anului școlar a devenit din ce în ce mai implicat și dornic de a rezolva independent sarcinile școlare, astfel că, din copilul cu rezultate mediocre a devenit școlarul premiant” a mai adăugat  Ada Gabor, Manager Timișoara Office a Fundației United Way Romania.

Pe lângă Fundația United Way Romania, parteneri ai Concertului Caritabil de Colinde sunt: Episcopia Romano-Catolică Timișoara, Oficiul Diecezan de Muzică Sacră Timișoara, Baroul Timiș și Facultatea de Drept Timișoara. Evenimentul se bucură de participarea unor muzicieni de elită: dirijorul Codruța Niculescu, solistul Cristian Ardelean și organistul Prof. Dr. Walter Kindl.

Intrarea la Concertul Caritabil de Colinde este liberă, donațiile se vor putea face direct în timpul concertului sau în contul bancar în lei al Fundației United Way Romania (RO65 RZBR 0000 0600 1119 8261, Raiffeisen Bank), partner charity al evenimentului. 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Alertă! O femeie ameninţă că se aruncă în gol, de la etajul 8

Este mobilizare de forţe, la această oră, pentru salvarea unei femeie, în vârstă de 45 de ani, care ameninţă că se aruncă de la etajul 8 al unui bloc de locuinţe.

Se închid terasele din centrul oraşului, pentru startul Timişoarei Capitală Culturală! Revoltaţi, proprietarii de restaurante vor să boicoteze evenimentul

Pe data de 17 februarie are loc deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană, moment aşteptat cu nerăbdare de proprietarii de restaurante, cafenele şi hoteluri, care speră la un aflux de clienţi.

Decizie de ultimă oră! Primarul a retras de pe ordinea de zi, proiectul de buget al Timişoarei

Conform legii, astăzi este ultima zi în care Consiliile Locale pot adopta bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023.

Copii din Timişoara, blocaţi în vârf de munte! Au cerut ajutorul jandarmilor, după ce microbuzul în care erau a derapat şi a ajuns în şanţ

Un grup de 10 copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, din Timișoara, a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani, după ce microbuzul care îi ducea în staţiunea Muntele Mic, a ieşit de pe şosea.

Plimbări cu tramvaiul turistic în cadrul programului ”Școala altfel”! Înscrierile încep de luni

Societatea de Transport Public lansează o invitație tuturor cadrelor didactice şi elevilor din Timișoara, în perioada de desfăşurare a programului ”Şcoala Altfel”.

Doi hoți din magazine prinși în flagrant! Mașina lor era burdușită cu articole furate

Doi tineri au ajuns pe mâna polițiștilor după ce au furat din magazine și au plecat dintr-o benzinărie fără să plătească.

VIDEO: Inconştienţă maximă! Trei şoferi au intrat cu maşinile într-o zonă extrem de periculoasă, unde stâncile se prăbuşesc pe şosea

Teribilismul sau din dorinţa de a scurta drumul, i-a costat scump pe şoferii depistaţi că au încălcat interdicţia de circulaţie instituită pe DN 57, unde au loc alunecări de teren.

Trei laureați ai premiilor Nobel, la UVT! Orhan Pamuk, Jean-Marie Lehn și Jean-Pierre Sauvage, vor primi titlul de Doctor Honoris Causa

Universitatea de Vest din Timișoara propune o componentă de mare impact în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, prin agenda de evenimente dedicate întregii comunități, gupate sub genericul „La UVT, cultura este capitală!”.

Vorbe grele aruncate către administraţia Fritz! Consilierii locali PNL, revoltaţi că bugetul a fost postat pe site, cu două zile înainte de vot

În această după-amiază, consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze bugetul oraşului, pentru anul în curs.

Maşină de poliţie, proiectată în gardul unei case, după ce a fost lovită de un alt autoturism

O maşină de poliţie, aflată în misiune, a fost implicată într-un accident rutier provocat de un şofer neatent, în vârstă de 25 de ani.

Veste bună pentru şoferii din Timişoara! Parcarea din spatele magazinului Bega intră în sistemul Timpark

Începând de astăzi dimineață, parcarea din spatele magazinului Bega a revenit în domeniul public al municipiului, după ce Primăria Municipiului Timișoara a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul pentru acest teren.

Copil cu o boală rară, internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Medicii luptă pentru salvarea lui

Un copil în vârstă de 7 ani a fost transferat de la Spitalul Judeţean Arad la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, cu varicelă hemoragică.

Începe Timişoara Capitală Culturală Europeană! Vezi aici programul complet al weekend-ului de deschidere!

În perioada 17-19 februarie are loc deschiderea oficială a progamului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, iar organizatorii anunţă un weekend plin, cu peste 130 de evenimente.

Veste extraordinară! Scapi de un drum şi de cozile de la ghişee! Cazierul judiciar poate fi obţinut online

Începând de astăzi, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut online, în carul unui proiect pilot, operaţionalizat de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Spitalul de Copii cere Primăriei un spațiu din centrul Timișoarei, pentru extinderea activităților medicale!

Până când noua clădire a Spitalului de Copii va deveni funcțională, unitatea medicală cere Primăriei Timișoara un spațiu din centrul orașului, pentru a-și extinde activitatea.

Firma care va lărgi la 4 benzi, drumul spre autostradă, desemnată în această lună! Cum vrea Marian Vasile să rezolve problema stâlpilor care susţin firele de troleibuz?

Replică la replică, pe tema impasului în care au ajuns lucrările de modernizare a DJ 691, care tranzitează localităţile Dumbrăviţa şi Giarmata.

UVT, selectată de Comisia Europeană pentru pilotarea ”Diplomei Europene Comune” și a ”Instrumentelor de cooperare instituționalizată în UE”

Universitatea de Vest din Timișoara, în poziţia de a contribui direct la viitorul învăţământului superior european.

Încep înscrierile în cadrul programului Continental Entry Training! Participanții vor fi plătiți și au posibilitatea de a lucra în cadrul companiei după finalizare

Continental lansează prima ediție din 2023 a programului Continental Entry Training Program, dedicat absolvenților de studii superioare care doresc să lucreze în alt domeniu decât cel studiat în facultate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.