Timișoara a răsunat: „Păcat, păcat de sângele vărsat”

| Alice TRIFU | | Lasă un comentariu

„Mai bine haimana decât trădător, mai bine huligan decât dictator.

Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist”- refrenul care a făcut istorie, dar și refrenul cu care sute de timișoreni și-au început, sâmbătă seara, marșul în memoria celor decedați la Timișoara în decembrie 1989. Timp de aproximativ două ore, membrii ai Drukeria, studenți, timișoreni care și-au pierdut rude în timpul Revoluției, dar și persoane ce doreau pur și simplu să păstreze vie memoria celor căzuți în decembrie 1989 au ieșit pe străzile orașului pentru a marca cum se cuvine ziua în care primii revoluționari au murit.

Ca în fiecare an, s-a plecat din Piața Maria. Cu lozinci precum „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „Timișoara” sau „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat „ s-a pornit înspre Catedrala Mitropolitană, unde s-a făcut o scurtă oprire.  Aici militanții au urcat pe scările bisericii și au strigat pentru eroii căzuți în decembrie ’89. “Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor” a răsunat toată Piața Victoriei.

Plimbarea a continuat cu o oprire la Operă, iar ulterior, s-a pornit după programul obișnuit spre Memorialul Revoluției și spre Cimitirul Eroilor, destinația finală, unde au fost depuse și coroanele pe care cei prezenți le-au cărat încă din Piața Mariei.

Ziua de 17 decembrie a fost declarată, printr-o hotărâre de Consiliu Local, zi de doliu la Timișoara. Astfel, în cinstea celor ce au murit luptând pentru libertate,  toate instituțiile publice au arborat drapelul național, lumânările au ars toată ziua pe scările Catedralei Mitropolitane și în Piața Victoriei.

Untitled-1
Untitled-12
Untitled-1gyuhyu
Untitled-1uh

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.