Skip to main content

Peste 6 milioane de euro pentru achiziția de microbuze școlare electrice! Banii vin din PNRR

CJT vrea să obțină finanțare prin PNRR pentru achiziția de microbuze școlare electrice, care să deservească unitățile de învățământ din județ.

63 de primării din județ au delegat către CJ Timiș dreptul de reprezentare pentru depunerea cererii de finanțare din fonduri PNRR Componenta C15 – Educație.

În prezent, cele mai multe școli din județ dețin microbuze cu combustibil clasic, cu o vechime de peste 7 ani și care acoperă doar parţial nevoia de mobilitate a elevilor.

Ne bucurăm că atât de multe primării au răspuns solicitării noastre și au delegat sarcina de a aplica în numele lor. Principala noastră intenție este facilitarea accesului elevilor către unitățile de învățământ. Suntem conștienți de cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și facem eforturi să le respectăm, în special prin crearea unei rețele de transport verde în județ”, a declarat președintele Consiliului județean Timiș, Alin Nica.

Repartizarea microbuzelor verzi se va face pe baza unor criterii de departajare stabilite prin Ghidul apelului, în limita sumei alocate pe județ.

În funcție de punctajul primit și de bugetul alocat, fiecărei localități eligibile i se va aloca un singur microbuz electric cu o capacitate de 8+1 sau 16+1 locuri, în funcție de tipul solicitat.

Beneficiarii finali vor trebui să respecte condițiile privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite, mai spun reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.