Skip to main content

A murit Rona Hartner! Actrița avea 50 de ani

Actrița Rona Hartner a murit astăzi, la vârsta de 50 de ani, după o lungă și dificilă luptă cu cancerul.

Actrița s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme grave de sănătate, ea a fost diagnosticată cu cancer la plămâni și creier.

Rona Hartner a mai luptat cu cancerul și chiar a reușit să-l învingă după ce a fost diagnosticată cu cancer la colon, însă la scurt timp boala a recidivat, de această dată la plămâni și creier.

Anunțul decesului a fost făcut chiar de sora actriței, Rinda, care a publicat pe Facebook o fotografie cu o lumânare aprinsă. 

Rona Hartner a lăsat în urmă o fetiță de 14 ani.

Rona Hartner s-a născut la 9 martie 1973, în Bucureşti. A urmat cursurile Şcolii Germane „Herman Oberth” din Bucureşti (1979-1991), iar din 1992 a început cursurile la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul „Gadjo dilo – Străinul nebun”, realizat în România. Pentru interpretarea sa remarcabilă, Rona Hartner a fost distinsă cu Leopardul de Aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

În 1996, a avut o evoluție de succes în co-producția franco-română „Asfalt-Tango”, regizată de Nae Caranfil.

În 1997, s-a stabilit în Franța, unde a jucat în thrillerul „Nekro”, regizat de Nicolas Masson. În 1998, s-a întors în țară pentru a interpreta un rol în filmul „Dublu extaz” al lui Iulian Mihu.

În Franța, Rona Hartner a avut și o prezență activă în spectacolele de teatru. Împreună cu David Lynch, în 2003, a lansat la Paris maxi-single-ul „You’re more than that” („Ești mai mult decât atât”).

În ultimul timp, actrița își desfășura activitatea în Franța.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.