Skip to main content

A murit prima femeie prefect a judeţului Timiş! Eva Andreaş avea 48 de ani

Veste tristă, în această dimineaţă! Eva Călin (fostă Andreaş ), fost prefect de Timiş, a pierdut lupta cu boala care îi măcina trupul de câţiva ani.

Eva Călin a fost prima femeie prefect a judeţului Timiş, ocupând aceată funcţie în perioada august 2017 – ianuarie 2020.

S-a stins din viaţă la vârsta de 48 de ani, iar anunţul trecerii sale în nefiinţă a fost făcut de deputatul PSD, Alfred Simonis.

„Eva Călin a spus adio astăzi acestei lumi, veste care ne-a întristat teribil. O profesionistă a administrației, prima femeie prefect a județului Timiș, și-a dedicat peste 25 de ani muncii în folosul comunității. Dar, înainte de toate, a fost un om de excepție. Drum lin, Eva...”, a scris deputatul de Timiş, Alfred Simonis, pe pagina lui de facebook.

Eva Călin a urmat cursurile Facultăţii de Drept din Lugoj şi avea diplomă în Administrație Publică pentru funcționari.

A fost consilier juridic, iar în perioada 2001 – 2004 a fost inspector de specialitate la Serviciul cooperare inter-regională și integrare europeană din cadrul Consiliul Judeţean Timiş.

Apoi a fost șefa Serviciului relații externe în cadrul aceleiași instituții, până în 2017 când a fost numită șefa Biroului relații internaționale din cadrul Secretariatului General al Guvernului, funcţie pe care care a ocupat-o până în august, când a devenit prima femeie prefect a judeţului Timiş.

„Inima Evei Călin a încetat să mai bată astăzi, o veste pe care n-am fi vrut să o aflăm vreodată. Eva s-a confundat aproape 25 de ani cu administrația publică locală, fiind și prima femeie prefect în Timiș. Dumnezeu să o odihnească!”, este mesajul postat pe pagina de facebook a PSD Timiş.

Dumnezeu să o odihească în pace!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.