Skip to main content

A început procedura de recepţie a noii Maternităţi din Timişoara! Când vor ajunge aici, primele paciente?

Astăzi a început procedura de recepţie a lucrărilor de la viitoare Maternitat Bega din Timişoara, care va avea o capacitate de130 de paturi.

Investiţia, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, a început în vara anului 2021, iar clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 4.761 de metri pătrați.

Va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, secție pentru prematuri, nou-născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă. 

CITEŞTE ŞI: Tânăr din Timiș, reținut după ce a împușcat mortal un câine!

Procedura de recepţie a lucrărilor va dura câteva săptămâni, însă pentru a primi primele paciente, sunt necesare avizele de funcţionare, astfel că un termen optimist pentru deschiderea noii Maternităţi este mijlocul anului viitor.

“Am prelungit termenul până la mijlocul anului viitor. Chiar dacă anul acesta am finalizat proiectul clădirii şi toţi banii, 100% din finanţarea europeană, sunt absorbiţi, mai avem de operaţionalizat noua clădire şi de mutat pacienţi, respectiv personal şi echipamente în noua facilitate, dar şi se autorizat, de acreditat noua secţie de fertilizare in vitro, iara ceste autorizări şi acreditări ne iau câteva luni”, a declarat preşedintele CJT, Alin Nica.

În ceea ce priveşte echipamentele medicale, aceasta au fost cumpărate încă de la începutul anului.

Este vorba despre mamograf, aparat de radiologie, monitoare funcţii vitale, ecograf Doppler, aparat Rontgen, mese multifuncţionale, panouri de radioprotecţie şi alte echipamente.

De asemenea, a fost cumpărat şi mobilierul medical care constă în 19 canapele de consultaţii, patru  fotolii de recoltare, 19 paturi de gardă, 112 paturi de spital, 114 noptiere, două dulapuri de medicamente, 18 mese de inox pentru instrumentar, şase măsuţe pentru pansamente, 13 bucati troliu mobil de tip 1 şi 12 bucăţi troliu mobil de tip 2.

CITEŞTE ŞI: Video: Alaiul Colindătorilor aduce magia Sărbătorilor de Iarnă la Timișoara. Iată cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de care se vor bucura locuitorii orașului

Consiliul Judeţean a făcut şi achiziţia de mobilier non-medical: 91 de birouri, 48 de rafturi metalice de depozitare, 140 de vestiare, 16 băncuţe pentru vestiare, 14 corpuri suspendate, 97 de dulapuri închise cu etajeră, 11 dulapuri cu cheie pentru biocide, 129 de dulapuri închise cu etajere reglabile, şase dulapuri mici, 108 dulapuri pentru pacienţi, 11 fronturi de lucru cu dulap de depozitare sub blat, 47 de mese pentru oficiul alimentar şi masă salon, 191 de rafturi cu etajere, trei bucăţi de mobilier pentru recepţie, 143 de scaune de birou, 29 de tabureţi rotativi şi 230 de scaune cu spătar pentru vizitatori.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.