Skip to main content

Video: Alaiul Colindătorilor aduce magia Sărbătorilor de Iarnă la Timișoara. Iată cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de care se vor bucura locuitorii orașului

Peste 200 de colindători din tot județul vin la Timișoara, ca în fiecare an, pentru a aduce spiritul sărbătorilor în sufletele locuitorilor.  

Joi, urători din mai multe localități, precum și Fanfara Bega sau Ansamblul folcloric ”Junii Timișului” vor aduce bucuria și tradițiile de Crăciun în orașul din vestul țării.

Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fată și de gazdă sunt câteva dintre datinile care vor aduce culoare și bucurie.

Evenimentul va începe la ora 11:00, când alaiul va pleca în ritmul dubelor de la sediul Palatului Administrativ din Timișoara către Piața Victoriei.

La ora 12:00 participanții vor ajunge cu colindatul în fața Catedralei Mitropolitane, apoi  se vor îndrepta spre Mitropolia Banatului, unde vor susține un spectacol de datini.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.