Skip to main content

A fost pus în funcțiune noul Computer Tomograf de simulare de la OncoHelp! Vezi aici ce beneficii le aduce pacienţilor

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp a pus în funcţiune noul Computer Tomograf de simulare, un aparat modern și versatil, ce aduce beneficii semnificative în domeniul tratamentului oncologic.

Acest aparat de scanare inovativ poate fi utilizat atât pentru simularea poziției pacienților în vederea efectuării radioterapiei, cât și pentru investigații imagistice de diagnostic.

Procedura de scanare de simulare este crucială în stabilirea poziției optime în care pacientul va fi așezat în timpul tratamentului, astfel încât radioterapia să ofere efectele prognozate.

Această investigație furnizează imagini precise ale formațiunii tumorale și ale organelor adiacente ce trebuie protejate.

CITEŞTE ŞI: A murit fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon!

Cu ajutorul unui sistem de lasere, poziția pacientului este stabilită și apoi reprodusă în timpul ședințelor de radioterapie, asigurând ca raza de tratament să se concentreze cu precizie asupra tumorii și să evite afectarea organelor învecinate.

„Este un aparat de scanare extrem de flexibil și intuitiv, cu un sistem de lasere integrat și cu o deschidere mare, oferind posibilitatea de a fi investigați și pacienții obezi, dar și cei care suferă de claustrofobie. Imaginile pe care le furnizează sunt de o calitate foarte bună, iar timpul de expunere este foarte scurt. Aparatul dispune de o tehnologie nouă, Twin Dual Energy CT, care ne permite să obținem informații despre organe din punct de vedere morfologic și funcțional”, explică dr. Diana Moldoveanu – medic primar radiologie și imagistică medicală.

CT-ul de simulare oferă imagini tridimensionale detaliate ale leziunilor oncologice, furnizând informații esențiale despre dimensiunea, forma și limitele tumorii.

De asemenea, aparatul este dotat cu algoritmi avansați de inteligență artificială, care contribuie la conturarea automată a organelor la risc, minimizând probabilitatea erorilor.

Contrastul excelent al țesuturilor moi și eliminarea artefactelor metalice și de respirație, asigură un nivel ridicat de precizie în diagnoză.

„Aparatul este dotat cu algoritmi avansați de inteligență artificială pentru autoconturarea organelor la risc. Aceasta, împreună cu contrastul excelent al țesuturilor moi, reduce foarte mult probabilitatea erorilor. Totodată, aparatul este echipat cu softuri prin care se îndepărtează artefactele metalice și se reduc artefactele de respirație din timpul scanării (imagini false ce pot apărea din cauza respirației spontane sau a unor implanturi metalice în corp). În plus, sistemul are o interfață intuitivă, care poate fi operată cu ușurință’’, mai spune dr. Diana Moldoveanu.

Această investiție în tehnologie medicală avansată reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea serviciilor medicale pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.

CITEŞTE ŞI: Trafic îngreunat pe autostrada A6! Un tir s-a răsturnat pe banda de urgență, pe sensul spre Lugoj!

Utilizarea eficientă a computerului tomograf de simulare va contribui la diagnosticul precoce și la planificarea adecvată a tratamentului, în vederea obținerii rezultatelor optime.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Reabilitarea Castelului Huniade, demolarea bătrânului stadionul Dan Păltinișanu, cumpărarea unor clădiri în care să fie mutate instituții din subordinea Consiliului Județean și lucrări de infrastructură rutieră.
Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.