Skip to main content

A fost pus în funcțiune noul Computer Tomograf de simulare de la OncoHelp! Vezi aici ce beneficii le aduce pacienţilor

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp a pus în funcţiune noul Computer Tomograf de simulare, un aparat modern și versatil, ce aduce beneficii semnificative în domeniul tratamentului oncologic.

Acest aparat de scanare inovativ poate fi utilizat atât pentru simularea poziției pacienților în vederea efectuării radioterapiei, cât și pentru investigații imagistice de diagnostic.

Procedura de scanare de simulare este crucială în stabilirea poziției optime în care pacientul va fi așezat în timpul tratamentului, astfel încât radioterapia să ofere efectele prognozate.

Această investigație furnizează imagini precise ale formațiunii tumorale și ale organelor adiacente ce trebuie protejate.

CITEŞTE ŞI: A murit fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon!

Cu ajutorul unui sistem de lasere, poziția pacientului este stabilită și apoi reprodusă în timpul ședințelor de radioterapie, asigurând ca raza de tratament să se concentreze cu precizie asupra tumorii și să evite afectarea organelor învecinate.

„Este un aparat de scanare extrem de flexibil și intuitiv, cu un sistem de lasere integrat și cu o deschidere mare, oferind posibilitatea de a fi investigați și pacienții obezi, dar și cei care suferă de claustrofobie. Imaginile pe care le furnizează sunt de o calitate foarte bună, iar timpul de expunere este foarte scurt. Aparatul dispune de o tehnologie nouă, Twin Dual Energy CT, care ne permite să obținem informații despre organe din punct de vedere morfologic și funcțional”, explică dr. Diana Moldoveanu – medic primar radiologie și imagistică medicală.

CT-ul de simulare oferă imagini tridimensionale detaliate ale leziunilor oncologice, furnizând informații esențiale despre dimensiunea, forma și limitele tumorii.

De asemenea, aparatul este dotat cu algoritmi avansați de inteligență artificială, care contribuie la conturarea automată a organelor la risc, minimizând probabilitatea erorilor.

Contrastul excelent al țesuturilor moi și eliminarea artefactelor metalice și de respirație, asigură un nivel ridicat de precizie în diagnoză.

„Aparatul este dotat cu algoritmi avansați de inteligență artificială pentru autoconturarea organelor la risc. Aceasta, împreună cu contrastul excelent al țesuturilor moi, reduce foarte mult probabilitatea erorilor. Totodată, aparatul este echipat cu softuri prin care se îndepărtează artefactele metalice și se reduc artefactele de respirație din timpul scanării (imagini false ce pot apărea din cauza respirației spontane sau a unor implanturi metalice în corp). În plus, sistemul are o interfață intuitivă, care poate fi operată cu ușurință’’, mai spune dr. Diana Moldoveanu.

Această investiție în tehnologie medicală avansată reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea serviciilor medicale pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.

CITEŞTE ŞI: Trafic îngreunat pe autostrada A6! Un tir s-a răsturnat pe banda de urgență, pe sensul spre Lugoj!

Utilizarea eficientă a computerului tomograf de simulare va contribui la diagnosticul precoce și la planificarea adecvată a tratamentului, în vederea obținerii rezultatelor optime.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.