Skip to main content

A fost predat amplasamentul viitorului stadion lego din Timişoara! Când vor fi gata lucrările?

Peste cel mult trei săptămâni încep lucrările la sadionul lego din Calea Buziaşului, care va purta numele de Stadionul Eroilor.

Anunţul a fost făcut de viceprimarul Comsin Tabără, care spune că pe data de 4 martie va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

Până atunci, muncitorii de la Tehnodomus SA vor amenaja şantierul, care trebuie să fie gata în 28 de luni.

Am predat amplasamentul Stadionului Eroilor. Este un lucru şi un pas important pentru Timişoara pentru că, după zeci de ani, începem construcţia unui stadion. Chiar dacă este de doar 10 mii de locuri, va fi foarte util sportului şi tieretului timişorean, pentur că aici vor fi competiţii sportive, fotbal, rzgb, dar şi concerte. Este un pas în construcţia acestui stadion, este un lucru important, în scurt timp vom da şi ordnul de începere a lucrărilor. Până atunci, antreprenorul va începe organizarea de şantier”, a anunţat Cosmin Tabără, viceprimar al Timişoarei.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori, deşi administraţia Robu, în vremea căreia a luat naştere acest proiect, vorbea despre o capacitate de 15.000 de locuri.

CITEŞTE ŞI: Cinci poliţişti, trimişi în judecată în cazul fabricii de permise de conducere! Ce au descoperit procurorii DNA Timişoara, în timpul cercetărilor?

Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 de locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Stadionul va avea fundație din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

CITEŞTE ŞI: Hai în America și Canada! CCIAT organizează o nouă misiune economică peste ocean

Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei, iar sursa de finanțare este bugetul local.

Contrucția noului stadion va afecta însă, linia de tramvai din zonă, care practic va fi scurtată cu o stație.

Mai exact, bucla de întoarcere va fi mutată cu aproximativ 250-300 de metri, în apropierea sensului giratoriu de la Liceul Electrotimiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.