Skip to main content

A fost lansată licitația pentru reabilitarea Liceului Alimentar din Timișoara! Proiectul vizează trei clădiri ale instituției

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru modernizarea și reabilitarea a trei clădiri ale Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară.

Investiția vizează renovarea energetică a clădirii de școală, a internatului și a cantinei, aflate pe Calea Bogdăneștilor 32 A.

Cum clădirile liceului sunt vechi și degradate, în proiect sunt prevăzute lucrări de reabilitare termică, prin izolarea fațadei, a acoperișurilor și a două subsoluri, precum și lucrări de hidroizolare a clădirilor și protejare a structurii de rezistență.

De asemenea, pe acoperișurile celor trei clădiri vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea de energie verde. Totodată, investiția include și reabilitarea sistemului de furnizarea a apei calde, înlocuirea completă a corpurilor de iluminat cu unele eficiente energetic, schimbarea instalațiilor electrice și sanitare și a rețelei de încălzire. În plus, tâmplăria interioară și exterioară va fi înlocuită și se vor monta sisteme moderne de management energetic.

„Menținem și în 2025 ritmul investițiilor în educație și pentru asta avem o abordare proactivă pentru a accesa cât mai multe fonduri. Avem o listă lungă de investiții, de la clădiri noi, reabilitări, dotări, până la amenajarea de terenuri de sport și reparații. Toate aceste proiecte sunt costisitoare, dar sunt esențiale pentru ca fiecare elev din oraș să aibă acces la resurse și infrastructură modernă. Pentru Alimentar avem fonduri prin PNRR pentru trei clădiri, unde condițiile se vor îmbunătăți semnificativ. La fel la Colegiul Henri Coandă, unde avem, de asemenea, în derulare licitația pentru reabilitarea termică a cinci corpuri de clădire”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Potrivit municipalității, în urma investiției, este estimată o reducere cu cel puțin 50% a cheltuielilor pentru încălzire și curent.

Valoarea estimată a contractului de execuție este de 24.165.761,37 lei (TVA inclus), însă municipalitatea a atras o finanțare de 22.930.320,21 lei, prin PNRR. Termenul de realizare a lucrărilor este de 18 luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.