Skip to main content

A fost dezvăluită tema Stadionului Lego de la Timişoara! Viceprimarul Cosmin Tabără anunţă ce va apărea în faţa obiectivului

S-a mai făcut un pas spre construcţia primului stadion din Timişoara, din ultimii 60 de ani.

Proiectul Stadionului Lego a fost dezbătut în Comisia de Urbanism a Primăriei, iar acum urmează obţinerea avizelor şi a autorizaţiei de construcţie.

În paralel, a fost decisă şi tema edificiului, care va avea o capacitate de 10.000 de locuri.

CITEŞTE ŞI: Alertă, la Timişoara, după apariţia unui focar de botulism! Se caută ser antibotulinic, în toată ţara, pentru situaţia în care numărul pacienţilor va creşte

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că a avut mai multe întâlniri cu suporterii sportului din oraş şi împreună, au luat decizia ca tema stadionului să fie “eroii Timişoarei”.

“Anunțasem în urmă cu câteva zile despre tematica acestui stadion. În urma discuțiilor cu suporteri ai sportului timișorean, am gândit ca acest stadion să aibă și o temă: 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐢 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐞𝐢! În piațeta din fața stadionului vrem să ridicăm și un monument în memoria martirilor căzuți în anul 1989 la Timișoara”, spune Cosmin Tabără.

Stadionul lego ar trebui să fie gata în 2027, iar valoarea contractului de execuţie este de 97 de milioane de lei plus TVA, ceea ce înseamnă 23,2 milioane de euro cu tot cu TVA.

Proiectul acestui stadion s-a născut la începutul anului 2020, atunci când a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Primarul de atunci vorbea despre o arenă pe structură metalică de tip lego, ce urma să aibă 15.000 de locuri.

În decembrie 2021, Primăria Timişoara a scos la licitaţie execuţia lucrărilor, însă procedura a fost anulată în februarie anul viitor, pentru că firmele interesate nu au depus toate documentele necesare.

Ulterior, administraţia Fritz a majorat valoarea lucrărilor de la 73,3 milioane de lei plus TVA, la 92,3 milioane de lei plus TVA, iar capacitatea stadionului a fost diminuată.

CITEŞTE ŞI: CCIAT, la ceas de bilanţ! Ce realizări a avut în primul semestru al anului?

Nici a doua licitaţie nu a fost cu noroc, pentru că firmele interesate în primă fază au refuzat să depună oferte, într-un moment în care preţurile creşteau de la o zi la alta pe fondul războiului din Ucraina.

Abia la a treia încercare, autorităţile au reuşit să desemneze un constructor. Este vorba despre Tehnodomus SA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.