Skip to main content

A fost dezvăluită tema Stadionului Lego de la Timişoara! Viceprimarul Cosmin Tabără anunţă ce va apărea în faţa obiectivului

S-a mai făcut un pas spre construcţia primului stadion din Timişoara, din ultimii 60 de ani.

Proiectul Stadionului Lego a fost dezbătut în Comisia de Urbanism a Primăriei, iar acum urmează obţinerea avizelor şi a autorizaţiei de construcţie.

În paralel, a fost decisă şi tema edificiului, care va avea o capacitate de 10.000 de locuri.

CITEŞTE ŞI: Alertă, la Timişoara, după apariţia unui focar de botulism! Se caută ser antibotulinic, în toată ţara, pentru situaţia în care numărul pacienţilor va creşte

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că a avut mai multe întâlniri cu suporterii sportului din oraş şi împreună, au luat decizia ca tema stadionului să fie “eroii Timişoarei”.

“Anunțasem în urmă cu câteva zile despre tematica acestui stadion. În urma discuțiilor cu suporteri ai sportului timișorean, am gândit ca acest stadion să aibă și o temă: 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐢 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐞𝐢! În piațeta din fața stadionului vrem să ridicăm și un monument în memoria martirilor căzuți în anul 1989 la Timișoara”, spune Cosmin Tabără.

Stadionul lego ar trebui să fie gata în 2027, iar valoarea contractului de execuţie este de 97 de milioane de lei plus TVA, ceea ce înseamnă 23,2 milioane de euro cu tot cu TVA.

Proiectul acestui stadion s-a născut la începutul anului 2020, atunci când a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Primarul de atunci vorbea despre o arenă pe structură metalică de tip lego, ce urma să aibă 15.000 de locuri.

În decembrie 2021, Primăria Timişoara a scos la licitaţie execuţia lucrărilor, însă procedura a fost anulată în februarie anul viitor, pentru că firmele interesate nu au depus toate documentele necesare.

Ulterior, administraţia Fritz a majorat valoarea lucrărilor de la 73,3 milioane de lei plus TVA, la 92,3 milioane de lei plus TVA, iar capacitatea stadionului a fost diminuată.

CITEŞTE ŞI: CCIAT, la ceas de bilanţ! Ce realizări a avut în primul semestru al anului?

Nici a doua licitaţie nu a fost cu noroc, pentru că firmele interesate în primă fază au refuzat să depună oferte, într-un moment în care preţurile creşteau de la o zi la alta pe fondul războiului din Ucraina.

Abia la a treia încercare, autorităţile au reuşit să desemneze un constructor. Este vorba despre Tehnodomus SA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.