Skip to main content

Timișoara găzduiește un dialog cultural unic! Școli de Teatru din toată Europa vor pune în scenă spectacole de excepţie

Timișoara se pregătește să devină epicentrul unei interconexiuni culturale europene unice, odată cu desfășurarea evenimentului „Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa”.

Această inițiativă care adună șapte școli de teatru din Europa, va avea loc în perioada 10-16 noiembrie 2023.

CITEŞTE ŞI: Fără apă la robinete! Se oprește apa, în două localități, pentru spălare rețelei

Principalul obiectiv al acestui eveniment remarcabil este de a facilita un dialog cultural autentic între comunitățile școlilor de teatru europene.

Astfel, studenții, profesorii de teatru, specialiștii, criticii, directorii de teatru, actorii consacrați și regizorii se vor reuni pentru a crea un teritoriu al dialogului performativ.

Acest spațiu de interacțiune a fost conceput pentru a stimula o altă întâlnire esențială prin intermediul programului de spectacole propus.

Fiecare școală de teatru va avea ocazia de a-și demonstra puterea de seducție în fața unui public variat, inclusiv cei din Timișoara și din împrejurimi.

Astfel, evenimentul nu numai că promovează cultura și arta teatrului, ci și oferă o șansă pentru publicul local să se bucure de spectacole de calitate și să interacționeze cu artiștii și creatorii din întreaga Europă.

„Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa” promite să fie un eveniment memorabil, contribuind la consolidarea legăturilor culturale între școlile de teatru europene și publicul avid de artă din Timișoara.

La eveniment participă Universitatea Privată de Muzică și Artă a Orașului Viena, Austria; Facultatea de Muzică și Teatru din Hanovra, Germania; Academia de Artele Spectacolului Baden-Württemberg din Ludwigsburg, Germania; Facultatea de Teatru a Universității Metropolitan din Manchester, Marea Britanie; Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow, Marea Britanie; Academia Națională de Artă Dramatică „Aleksander Zelwerowicz” din Varșovia, Polonia şi Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, secția Artele Spectacolului – Actorie în limba germană, Timișoara, România.

CITEŞTE ŞI: Începe Festivalul – Concurs Internațional „Remus Georgescu”, la Timișoara!

Pentru deschiderea Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa la Timișoara, invitatul special al acestui an este Yves Marc – autor, actor, regizor, pedagog, recunoscut la nivel european.

El propune publicului un spectacolul-conferință ”PUBLIC: MODE D’EMPLOI?”, creat în iunie 2023 de Compagnie Yves MARC – Théâtre du Mouvement  în colaborare cu Théâtre Victor Hugo de Bagneux, Association Ouest Rox Mirande, Pôle culturel Eauze pentru Festivalul de Mirande (Gers, Franța), cu care va participa în 2024 la Festival d’Avignon.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.