Skip to main content

Începe Festivalul – Concurs Internațional „Remus Georgescu”, la Timișoara!

Festivalul – Concurs Internațional „Remus Georgescu”, gata de start!

Primul eveniment din cadrul ediției Sculpturi sonore îi aduce în prim plan pe membrii Ansamblului Couleurs, deseară, de la ora 19:00, la Sala Capitol.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro.

Pornit de la ideea de a promova muzica modernă și contemporană, Ensemble Couleurs s-a conturat într-un cadru vibrant al muzicii contemporane, festivalul A Tribute to György Ligeti in his Native Transylvania, coordonat de către Bianca Țiplea Temeș.

Fiind la început, nu suntem în măsură să etalăm un repertoriu vast și provocator, mai degrabă trasăm obiective și privim cu entuziasmul tineresc în viitor. Dorim să aducem o contribuție proaspătă și consecventă spațiului artistic contemporan autohton”, spune Alexandru Ștefan Murariu, director artistic.

Cu o bogată activitate componistică, Alexandru Ștefan Murariu, absolvent al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, s-a afirmat în peisajul muzicii contemporane românești prin numeroase distincții și apariții în festivaluri de profil din România și Franța.

Creația sa cuprinde lucrări camerale, vocale și simfonice, alături de incursiuni în muzica spațializată și cea de film.

Din anul 2016, este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, iar din anul 2019 face parte din comitetul executiv al SNR-SIMC (Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale de Muzică Contemporană). Îndeletnicirea sa creativă este completată de cea didactică în cadrul departamentului de Compoziție muzicală și dirijat a ANMGD din Cluj-Napoca.

Festivalul se desfășoară între 16 și 26 octombrie și presupune concerte în diferite locuri din oraș, dintre care unul itinerant, dar și prelegeri, workshop-uri și un simpozion UCMR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.