Skip to main content

Mamografii gratuite pentru femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani! La Timișoara pot fi făcute la Spitalul Municipal, Odobescu și Victor Babeș!

La nivel global luna octombrie este „Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân”!

În acest context, Spitalul Municipal din Timișoara a organizat în cadrul proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest” , o campanie de informare a populației cu privire la metodele de screening ale acestei afecțiuni si posibilitatea realizării unei mamografii gratuite.

Campania s-a desfășurat în zilele de 14 și 15 octombrie în centrul Timișoarei și și-a propus să crească gradul de conștientizare a populației cu privire la cancerul de sân și să atragă atenția ca efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni si permite tratamentul eficient, contribuind astfel la salvarea vieții si reintegrarea in familie si societate.

Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an,  aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc.

Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani;  54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.

Pentru programarea unei mamografii în cadrul Spitalului Municipal Timișoara puteți apela următoarele numerele de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606 sau e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.