34 de zile de război! Reîncep negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, la Istanbul

Noi negocieri între delegațiile rusă și ucraineană au loc la Istanbul, după mai bine de două săptămâni de discuții prin videoconferință.

Cel mai ambițios obiectiv al Ucrainei la discuțiile din Turcia este un acord de încetare a focului, a spus ministrul de Externe al Ucrainei.

Delegația ucraineană este condusă de ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, precum și de Mihail Podolyak, șeful biroului prezidențial, scrie The Guardian.

CITEŞTE ŞI: Salonul Industriei Ușoare, ediție dedicată Sărbătorilor Pascale va avea loc în perioada 13-17 aprilie!

Rusia atacă Ucraina de 34 de zile, iar mai multe oraşe din ţara vecină au fost distruse, şi mii de oameni şi-au pierdut viaţa. 

Între timp, Irpin a fost eliberat, forțele ucrainene avansează și recâștigă controlul asupra regiunii din jurul Kievului, a spus Volodimir Zelenski în discursul său de la miezul nopții.

În această dimineaţă însă, clădirea administrației regionale din Nikolaev a fost lovită de o rachetă rusească despre ucrainenii spun că ar fi fost lansată din Crimeea. În clădire se aflau aproximativ 150 de oameni, spune șeful administrației din Nikolaev, care a mai declarat că sunt în desfășurare misiuni de căutare și salvare a opt civili și 3 militari care ar fi rămas sub dărâmături.

nicolaev 1

Armata Ucrainei susține că a respins 7 atacuri ale rușilor în ultimele 24 de ore în regiunile Donetsk și Luhansk, potrivit Nexta. Soldații ucraineni au distrus 12 tancuri, 10 vehicule de luptă ale infanteriei și alte 3 vehicule ale armatei ruse. În același timp, ofițeri ai armatei ruse au fost uciși.

Potrivit celei mai recente actualizări a Ministerului Apărării din Ucraina, Rusia ar fi pierdut aproximativ 17.200 de militari în 33 de zile de invazie.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul actualizat al pandemiei de coronavirus, în țara noastră! Aproape 2.000 de cazuri noi, de ieri până azi

De asemenea, ucrainenii au mai distrus aproape 600 de tancuri rusești, 1.710 vehicule blindate, 303 sisteme de artilerie, 127 de avioane, 129 de elicoptere și 7 nave. Ucrainenii au mai distrus 73 de rezervoare de combustibil ale rușilor și 71 de drone.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

La mulţi ani, România! La Timişoara, evenimentele de Ziua Naţională au început cu depuneri de coroane

1 Decembrie este ziua în care, cu mic, cu mare, românii de pretutindeni sunt cu gândul la România.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.