Skip to main content

240 de copii din Timișoara care provin din familii vulnerabile au primit ghiozdane noi și rechizite, la început de an școlar!

Comunitatea timișoreană s-a implicat pentru ca 240 de copii din orașul de pe Bega să aibă o șansă în plus la educație!

Campania Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara “Școala pentru toți copiii”, desfășurată în perioada 3-8 septembrie, și-a atins obiectivul propus, respectiv, 120 de ghiozdane noi, dotate cu toate rechizitele necesare, care să ajungă la 120 de copii din familii vulnerabile.

Au răspuns prompt mai multe organizații din Timișoara, precum Federația „Coaliția pentru Educație și Asistență Socială”, Fundația „Preot Ioan Olariu”, dar și simpli timișoreni care au dorit să se implice.

Cele 120 de ghiozdane vor fi oferite copiilor în prima săptămână de școală. Ieri, au fost împărțite 65 de ghiozdane copiilor din zonele Kuncz, Traian, Mătăsarilor, Ștrandului și Buziașului. Alte 35 de ghiozdane vor ajunge zilele acestea la copiii din zonele Freidorf și Fratelia, iar 20 la copiii refugiați din Ucraina.

De asemenea, alte 120 de ghiozdane noi, echipate cu rechizitele necesare, au ajuns la copiii beneficiari din centrele Direcției, prin intermediul unor parteneriate.

Astfel, copiii din Centrul de Zi „Sfântul Nicolae“ au primit 60 de ghiozdane în urma campaniei “Back to school for all kids” ediția I, desfășurată de structurile locale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La Centrul de Suport pentru Situații de Urgență/Criză au ajuns 12 ghiozdane din partea Cluburilor Lions din Timișoara, pentru copiii familiilor cazate în centru.

23 de ghiozdane au fost oferite copiilor beneficiari ai Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi „Podul Lung”, cu sprijinul Asociației “Magia Viitorului” și Bisericii „Nașterea Maicii Domnului Iosefin”.

Nu în ultimul rând, 25 de copii ai familiilor care sunt în evidența Serviciului de Management de Caz pentru Copil și Familie al direcției, au primit ghiozdane cu ajutorul Asociației “Magia Viitorului”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.