Skip to main content

240 de copii din Timișoara care provin din familii vulnerabile au primit ghiozdane noi și rechizite, la început de an școlar!

Comunitatea timișoreană s-a implicat pentru ca 240 de copii din orașul de pe Bega să aibă o șansă în plus la educație!

Campania Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara “Școala pentru toți copiii”, desfășurată în perioada 3-8 septembrie, și-a atins obiectivul propus, respectiv, 120 de ghiozdane noi, dotate cu toate rechizitele necesare, care să ajungă la 120 de copii din familii vulnerabile.

Au răspuns prompt mai multe organizații din Timișoara, precum Federația „Coaliția pentru Educație și Asistență Socială”, Fundația „Preot Ioan Olariu”, dar și simpli timișoreni care au dorit să se implice.

Cele 120 de ghiozdane vor fi oferite copiilor în prima săptămână de școală. Ieri, au fost împărțite 65 de ghiozdane copiilor din zonele Kuncz, Traian, Mătăsarilor, Ștrandului și Buziașului. Alte 35 de ghiozdane vor ajunge zilele acestea la copiii din zonele Freidorf și Fratelia, iar 20 la copiii refugiați din Ucraina.

De asemenea, alte 120 de ghiozdane noi, echipate cu rechizitele necesare, au ajuns la copiii beneficiari din centrele Direcției, prin intermediul unor parteneriate.

Astfel, copiii din Centrul de Zi „Sfântul Nicolae“ au primit 60 de ghiozdane în urma campaniei “Back to school for all kids” ediția I, desfășurată de structurile locale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La Centrul de Suport pentru Situații de Urgență/Criză au ajuns 12 ghiozdane din partea Cluburilor Lions din Timișoara, pentru copiii familiilor cazate în centru.

23 de ghiozdane au fost oferite copiilor beneficiari ai Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi „Podul Lung”, cu sprijinul Asociației “Magia Viitorului” și Bisericii „Nașterea Maicii Domnului Iosefin”.

Nu în ultimul rând, 25 de copii ai familiilor care sunt în evidența Serviciului de Management de Caz pentru Copil și Familie al direcției, au primit ghiozdane cu ajutorul Asociației “Magia Viitorului”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.