Skip to main content

15.000 euro, donați de comunitate la ediția 4 „Giarmata în Mișcare”! Peste 270 de alergători au participat la eveniment


Pentru al patrulea an consecutiv, locuitorii din comuna Giarmata și satul Cerneteaz au luat parte la ture de mișcare pentru șase proiecte sociale, educaționale și de protectia animalelor din comunitatea de lângă Timișoara.

Primele trei ediții „Giarmata În Mișcare” din 2021 – 2023 au mișcat comunitatea pentru proiecte locale și au strans peste 30.000 euro din donații ale locuitorilor și oamenilor de bine.

Evenimentul a avut loc duminică, 2 iunie, la Sala de Sport din Giarmata, și a adus împreună peste 270 de alergători de toate varstele la ture de alergare de 1, 4 și 8 kilometrii în jurul comunei Giarmata, dar și o cursa de biciclete pentru adulți și una pentru copii. O cursa de 500 m i-a provocat pe copii cu vârsta între 4 și 7 ani alături de părinți să alerge.  

„Am fost onorați duminica să facem împreună mișcare pentru proiecte care cresc Giarmata și Cerneteazul, alături de sute de oameni de bine. Am avut o vreme excelentă și atmosfera a fost magică. Peste 270 de sportivi de toate vârstele s-au aventurat în curse de mișcare prin Giarmata alături de localnici. A fost o zi minunată”, a declarat Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS, unul dintre organizatori.

Sportivii de toate vârstele au strâns deja suma de 14.800 euro pentru șase proiecte din Giarmata și Cerneteaz:

– Școală după Școală – Susține Educația Continuă derulat de Asociația Strada Vesela în parteneriat cu Școala Gimnazială Giarmata
– Sterilizare caini și pisici implementat de Asociația Strada Vesela  
– Facem pădure la Giarmata organizat de Asociația Verde de Banat
– Tabăra de vară pentru copii realizată de Kids Club Giarmata
– Mișcăm inimi pentru copiii cu dizabilități din Giarmata propusă de un grup informal de părinți din Giarmata împreuna cu LOGS Grup de Inițiative Sociale
– Atelierul de pe Veseliei pentru copi rromi derulat de Asociația Seeds of Kenosis – Education din Cerneteaz

35 de ambasadori #DeFapteBune s-au alăturat competiției, persoane publice, sportivi, profesori dar și influenceri și au susținut prin donații unul din cele 6 proiecte caritabile și încurajează donații și persoane să participe la mișcare.

„Am hotărât să alerg la Giarmata în Mișcare 2024 pentru ca rezonez cu nevoia de sterilizare a animalelor fără stăpân. Și eu am acasă pisici si catei și stiu cat de importanta este aceasta initiativa pornita de Asociatia Strada Vesela”, a spus Alina, care și-a propus să strângă donații la Giarmata în Mișcare pentru a steriliza cel puțin 30 de animale fără stăpân sau din familii modeste din Giarmata și Cerneteaz.

Peste 50 de copii și tineri refugiați din Ucraina, stabiliti in Timișoara au participat la eveniment și au venit special la Giarmata pentru a susține și ei prin mișcare și donații proiectele din comunitate.

Yaroslav are 11 ani si a ajuns în Timișoara de la începutul războiului. A alergat la cursa de 1 km alături de copii din Giarmata: „Nu e prima oară când vin la Giarmata. Am mai fost și la alte evenimente organizate e Kids Club Giarmata. A fost frumos să alerg  azi aici la cursa cu alți copii și ca am primit medalia de final”.

„A patra ediție de la Giarmata In Mișcare a fost cea mai mare ediție de până acum și sunt mandru ca primar dar și ca membru în comunitatea locală de onoarea pe care toți participanții ne-au facut-o sa vina la noi acasa, la Giarmata, să facă mișcare și să susțină proiectele din comunitate propuse de oameni cărora le pasă de alții. Am mobilizat impreuna donatori, firme și sponsori pentru ca proiectele sa stranga donații. Suma de 15.000 EUR arată cât de puternici suntem împreună”, a declarat Claudiu Mihalceanu, primarul comunei Giarmata care a alergat, pentru al patrulea an, pentru sustinerea proiectului de strângere de fonduri pentru copii cu nevoi speciale, la cursa de 4 kilometri.

Evenimentul a fost organizat de LOGS Grup de Inițiative Sociale, Primăria Comunei Giarmata, Școala Gimnazială Giarmata, CSC Millenium Giarmata, La Milu și Strada Vesela cu susținerea Hamilton, Decathlon și Fabricii de Biciclete din Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.