Ziua Mondială a Toaletei, marcată la Timişoara! Aquatim, implicată în activităţi educaţionale

În preajma Zilei Mondiale a Toaletei, sărbătorită în fiecare an pe 19 noiembrie, Aquatim aduce în atenția comunității importanța pentru sănătate și mediu a infrastructurii de canalizare și tratare a apei uzate, precum și a gestionării corecte a acesteia.

Prin activitățile educaționale dedicate elevilor, publicului tânăr în general, compania de apă reia un mesaj important, transmis și în alte rânduri, și anume „canalizarea nu este coșul de gunoi”.

Obiectivul comun al programelor educaționale Aquatim este responsabilizarea tinerilor față de mediu, cu precădere față de apă, iar activitățile planificate cu ocazia Zilei Mondiale a Toaletei nu fac excepție de la regulă.

CITEŞTE ŞI: Memoria Satului Românesc, la loc de cinste! Zeci de specialişti se reunesc la Timişoara

Printre acestea se numără ateliere de confecționare a lumânărilor din ulei uzat, organizate în parteneriat cu Asociația OilRight, Școala Gimnazială nr. 24 și Liceul Sf. Antim Ivireanul din Timișoara, un atelier de lectură din seria Sete de carte, găzduit de librăria La două Bufnițe și lecții deschise, pe teme de igienă și siguranță a apei în școli dinTomești, Traian Vuia și Belinț, în cadrul campaniei de informare și educație de mediu a proiectului regional de investiții Aquatim.

Sistemul de canalizare și stația de epurare a apelor uzate din Timișoara au fost puse în funcțiune în anul 1912.

În prezent canalizarea Timișoarei are o lungime de 690 km, iar infrastructura de apă uzată gestionată de Aquatim în întreaga arie de operare cuprinde peste 1.26o km rețele de canalizare și 26 stații de epurare.

În lume, 3,6 miliarde de oameni trăiesc fără WC în casă, punându-și în pericol sănătatea. Lipsa sistemelor de canalizare sau folosirea unora necorespunzătoare duce, de asemenea, la contaminarea resurselor de apă subterană, a râurilor, lacurilor etc.

Legătura dintre canalizare și apa potabilă nu poate fi trecută cu vederea.

CITEŞTE ŞI: FOTO Mașină, lovită în plin de un tren, lângă Timișoara! Au intervenit pompierii de la descarcerare

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.