Skip to main content

Ziua copiilor, celebrată la Timișoara! Glasurile celor mici vor umple întreg orașul de bucurie și distracție

Au mai rămas doar două zile până la 1 Iunie, iar Parcul Copiilor se pregătește să îi întâmpine pe micii sărbătoriți.

Atât gardul, cât și echipamentele de joacă din metal și lemn au fost vopsite și reparate, suprafețele de tartan de la locurile de joacă au fost înlocuite și a fost montată o piramidă de cățărare pentru copiii cu vârste între 3 și 4 ani.

Corabia naufragiată a beneficiat de reparații la podeaua din lemn, la fel ca și zona în care se află bărcuțele. Patinoarul a fost demontat, pentru a asigura mai mult spațiu, iar căsuța de la tiroliană a fost reparată. Toate acestea doar pentru ca cei mici să poată avea o zi plină de distracție.

De asemenea, copiii vor mai avea parte de o surpriză plăcută, descoperind cele cinci instrumente muzicale de exterior, clopote și tobe, instalate recent în Parcul Copiilor. Aceste noi elemente vor îmbogăți peisajul vesel  și colorat al parcului.

 Nu doar cei mai mici vor avea parte de surprize, ci și părinții și bunicii se vor putea bucura de un program extins, plin de activități de tot felul, între 31 mai și 2 iunie. Astfel, Parcul Copiilor va găzdui spectacole de teatru, dans și muzică, parada costumelor populare, ateliere de gătit, grădinărit, reparații de biciclete, de reciclare, împletituri din nuiele, meșterit din lemn, coronițe și aranjamente florale, de confecționat păpuși din linguri de lemn școala de circ, activități sportive și multe alte activități educative și distractive.

Totodată, pentru că Bega e la doi pași, copiii se pot bucura și de curse cu vaporetto, ghidate de Breasla Ghizilor și de curse muzicale, cu plecare din stația Vasile Pârvan.

În plus, în Parcul Rozelor, duminică seara, este programat un concert extraordinar cu piese din producții Disney, care vor încânta sufletele celor mici, dar și celor mai mari.

Ziua Copilului va fi celebrată în întregul oraș cu foarte multe evenimente. Pe Malul Begăi este programat un turneu de baschet 3X3, care se va desfășura pe noul teren amenajat aici, iar pe spațiul verde de pe mal, va avea loc o nouă ediție de Picnic atipic. 

În Parcul Tom și Jerry, de pe Splaiul Griviței vor avea loc ateliere de arte plastice, pictură pe față, colaje și competiții de ping-pong, care vor asigura distracție pentru întreaga familie.

Și chiar și la Muzeul Apei, cei care vor fi prezenți de 1 Iunie, vor redescoperi împreună lumea minunată a copilăriei, prin Festivalul de joacă „Cocolosh”, cu câte ceva pentru fiecare: teatru de păpuși, ateliere de pictură, atelier floral, atelier cu ciocolată, jocuri de logică, atelier de stupărit, regatul calculelor rapide, joacă senzorială, atelier robotică, precum și observații solare prin telescop și altele. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.