Skip to main content

Și tu poți face o faptă bună! Faci sport, te distrezi și donezi pentru comunitate, la ediția a 4-a a evenimentului ”Giarmata în Mișcare”!

Pentru al patrulea an consecutiv, locuitorii din comuna Giarmata și satul Cerneteaz sunt așteptați la ture de mișcare pentru proiecte sociale, educaționale și de protectia animalelor din comunitatea de langa Timisoara.

Primele trei ediții ”Giarmata în Mișcare” din 2021 – 2023 au mișcat comunitatea pentru proiecte din Giarmata și Cerneteaz și au strans peste 30.000 euro din donații ale locuitorilor și oameni de bine. 

Evenimentul care va avea loc duminică, 2 iunie la Sala de Sport din Giarmata și sunt așteaptați sute de alergători la ture de alergare de 1, 4 și 8 kilometrii în jurul comunei.

Totodată va avea loc și o cursa pe biciclete pentru adulți și una pentru copii. O cursa de 500 m îi așteaptă pe copiii cu vârsta între 4 și 7 ani alături de părinți. 

“Giarmata în Mișcare este deja o tradiție și de 4 ani de zile, iată mișcăm comunitatea spre sport dar și spre fapte bune, pentru categorii dezavantajate din Giarmata și Cerneteaz. Pe 2 iunie pregătim pe lângă cursele de mișcare și multă voie bună, muzica, premii și oameni faini cărora le pasa unii de alții” a declarat Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS, unul din organizatori. 

Sportivii de toate vârstele vor face mișcare și vor strânge donații pentru 6 proiecte din Giarmata și Cerneteaz: 

  • Școală după Școală – Susține Educația Continuă derulat de Asociația Strada Vesela în parteneriat cu Școala Gimnazială Giarmata 
  • Sterilizare caini și pisici implementat de Asociația Strada Vesela  
  • Facem pădure la Giarmata organizat de Asociația Verde de Banat 
  • Tabăra de vară pentru copii realizată de Kids Club Giarmata 
  • Mișcăm inimi pentru copiii cu dizabilități din Giarmata propusă de un grup informal de părinți din Giarmata împreuna cu LOGS Grup de Inițiative Sociale 
  • Atelierul de pe Veseliei pentru copi rromi derulat de Asociația Seeds of Kenosis – Education din Cerneteaz 

35 de ambasadori de fapte bune s-au alăturat competiției, persoane publice, sportivi, profesori dar și influenceri, care susțin unul din cele 6 proiecte caritabile. 

Ramona Boldea este kinetoteraput în Timișoara și s-a alăturat proiectului pentru strangere de fonduri pentru 10 copii cu nevoi speciale din Giarmata și Cerneteaz. 

“Ca si kinetoteraput, mi-am dedicat ani în șir ingrijirii si recuperării copiilor cu autism, aducandu-le zambetul si alinarea de care au nevoie. Pentru mine fiecare mișcarea înseamnă mai mult decât o terapie, este o șansa de a face o diferență în viețile acestor copii minunați” a declarat Ramona care si-a propus să strângă donații pentru a ajuta 10 copii cu dizabilități din Giarmata și Cerneteaz cu costuri pentru terapie și recuperare în anul 2024. 

“Succesul Giarmata în Mișcare este datorat locuitorilor care donează și participă an de an. Este dovada clară că împreună putem realiza lucruri mărețe, că putem aduce schimbare și speranța pentru cei mai puțin norocoși dintre noi. M-am alăturat acestei mișcări nu doar ca primar, ci și ca cetățean al Giarmatei, alergând și eu alături de oamenii puși pe fapte bune pentru aceste 6 cauze nobile. Vă așteptăm alături de noi a declarat Claudiu Mihalceanu, primarul comunei Giarmata care va alerga pentru al patrulea an pentru susținerea proiectului de strângere de fonduri pentru copii cu nevoi speciale, în cursa de 8 kilometrii. 

Evenimentul începe la ora 10:00 duminica, 2 iunie la Sala de Sport din Giarmata și este  organizat de LOGS Grup de Inițiative Sociale, Primaria Comunei Giarmata, Școala Gimnazială Giarmata, CSC Millenium Giarmata, La Milu și Strada Vesela cu sustinerea Hamilton, Decathlon și Fabricii de Biciclete din Timișoara. 

Înscrieri pentru turele de mișcare încă se mai se pot face online AICI sau direct la locația evenimentului.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.