Ziua 37-a de război! Un depozit de petrol din Rusia ar fi luat foc, după un atac al ucrainenilor

Ruşii atacă neîncetat Ucraina, de 37 de zile! Au distrus mai multe oraşe, iar autorităţile ucrainene încearcă să deschidă noi culoare umanitare de evacuare a civililor. 

Trupele ruse care anunţau retragerea din mai multe zone din apropierea Kievului par să se regrupeze în vederea unor noi atacuri.

Le cunoaștem intențiile. Știm că se îndepărtează de acele zone în care i-am lovit pentru a se concentra asupra altora, foarte importante, în care ne poate fi greu. Vor fi lupte în continuare”, a declarat Zelenski.

CITEŞTE ŞI: Tratamente de ultimă generație pentru pacienții Centrului de Oncologie OncoHelp

Totodată, Armata Ucrainei anunță că a respins 7 atacuri ale rușilor în ultimele 24 de ore, în zonele Donețk și Luhansk. Armata mai spune că a distrus 3 tancuri, două vehicule blindate, două sisteme de artilerie și a doborât o dronă.

Tot astăzi ar fi avut loc primul atac al Ucrainei pe teritoriul Rusiei. Într-o serie de imagini neconfirmate, două elicoptere din Ucriana ar fi lovit cu rachete depozitul de carburanţi din localitatea rusă Belgorod. Acesta este un centru important regional pentru aprovizionarea statiilor locale cu benzină şi motorină. Guvernatorul local a declarat ca doi muncitori ar fi fost raniți.

Cinci coridoare umanitare ar urma să fie deschise astăzi în regiunea Luhansk, a anunțat guervnatorul citat de Reuters. În acelaşi timp, trupele ruse nu permit ajutoarelor umanitare să pătrundă în Mariupol, iar ieșirea din oraș este extrem de periculoasă, au transmis autoritățile local. Primarul din Mariupol a declarat în această săptămână că până la 170.000 de locuitori au fost blocați acolo, fără energie electrică și cu provizii din ce în ce mai puține.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația LOGS își unesc forțele pentru a ajuta refugiații si migranții care ajung în Europa!

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola se va deplasa, cu trenul, în Ucraina, la Kiev. Detaliile călătoriei lui Metsola și cu cine se va întâlni nu au fost dezvăluite “din motive de securitate”, potrivit unui oficial al Parlamentului.

O nouă rundă de negocieri între cele două țări a fost programată vineri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.