Ziua 27 de război! Sirenele antiaeriene au răsunat şi în Odesa! Ucraina nu predă armele

Ucraina rezistă atacurilor Rusiei de aproape o lună. 

Ucraina nu va ceda niciodata în fata ultimatumurilor din partea Rusiei. Presedintele Volodimir Zelenski spune ca orase precum Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta ocupatia rusa. De altfel, Ucraina a respins apelurile Rusiei de a preda orașul portuar Mariupol, unde locuitorii sunt asediați și aproape au ramas fara hrana, apa și energie. Peste 8 mii de oameni au fost evacuati ieri din orasele si satele ocupate.

CITEŞTE ŞI: Mai sunt două zile, până la Expo Mobila și Garden Expo! Poți să îți reamenajezi locuința, dar și grădina

Preşedintele Zelenski insistă însă că vrea si o întâlnire, indiferent de format cu Putin.

Potrivti ONU de la inceputul razboiului in Ucraina au murit 925 de civili si aproape 1.500 sunt raniti

Preşedintele Volodimir Zelenski vrea ca unele dintre condiţiile puse de Rusia să fie decise de ucraineni şi ia în calcul organizarea unui referendum.

Am explicat tuturor grupurilor de negociere, când vorbești despre toate aceste schimbări, și pot fi istorice, nu vom merge nicăieri, vom ajunge la un referendum. Oamenii vor trebui să spună și să răspundă la anumite formate de compromis. Și „Aceasta este o chestiune a conversației și înțelegerii noastre dintre Ucraina și Rusia. Prin urmare, în orice caz, sunt gata să fac orice dacă mișcarea mea este cu poporul nostru„, a spus președintele.

Între timp sirenele antiaeriene au răsunat şi la Odesa. Marți dimineața, locuitorii de aici s-au trezit în sunetul sirenelor antiaeriene, potrivit corespondentului BFM TV aflat în orașul din sudul Ucrainei. Până acum relativ ferit de atacuri, Odesa, port strategic la Marea Neagră, a fost bombardat luni.

CITEȘTE ȘI: Invitație la film! Mâine ești așteptat la proiecția în avanpremieră a lugmetrajului “Imaculat”

Totodată armata ucraineană susţine, într-un raport dat publicităţii marţi dimineaţa, că forţele ruse mai au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile, informează The Guardian. Acestea dau un exemplu din Ohtîrka, regiunea Sumî, unde spun ca aproximativ 300 de militari ruși au refuzat sa execute ordinele și au parasit frontul.

In ultimele 24 de ore, forțele aeriene ucrainene ar fi lovit noua ținte aeriene rusești si ar fi distrus 14 tancuri si mai multe vehicule si sisteme de artilerie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Ambulanță în misiune, implicată într-un accident rutier!

O ambulanță aflată în misiune, implicată într-un accident rutier! Asistenta a fost rănită și a ajuns la spital.

Magistrala Verde – Calea Șagului intră în proiectare! Cea mai aglomerată stradă din sudul orașului va fi complet transformată

S-a încheiat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a magistralei verzi – Calea Șagului.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.