Skip to main content

Zi decisivă pentru Nicolae Robu! Primarul Timişoarei află dacă dosarul în care este acuzat că a vândut ilegal două apartamente, va fi trimis în judecată

TM 2024

Peste 40 de milioane de lei este prejudiciul estimat de procurori DIICOT în dosarul în care au cercetat vânzarea mai multor imobile din Timişoara.

Ancheta a vizat tranzacţii efectuate de pe vremea când oraşul era condus de Gheorghe Ciuhandu, până în prezent.

CITEŞTE ŞI: Măşti de protecţie gratuite, pentru populaţia vulnerabilă! Alfred Simonis: Guvernul n-a avut timp de românii fără posibilități. Doar de whisky, bere și trabuc.

De altfel, în acea perioadă au fost încheiate cele mai multe dintre contractele de vânzare-cumpărare, cercetate de oamenii legii.

Pe data de 30 decembrie 2019, procurorii au anunţat finalizarea anchetei şi au dispus trimiterea în judecată a 9 persoane din Primăria Timişoara.

Mai exact, sunt vizaţi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu – 61 de contracte, Nicuşor Miuț, fostul director al Serviciului Patrimoniu din Primăria Timișoara, Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei – 61 de contracte, actualul primar, Nicolae Robu – 2 contracte, viceprimarul Dan Diaconu – 1 contract, Traian Stoia. fost viceprimar  – 1 contract, şi Martin Staia, fost director Direcţiei Clădiri, din cadrul municipiului Timişoara – 2 contracte, Simona Vîrlea, jurost – un contract şi Gabriela Iova, jurist – 1 contract.

„În perioada septembrie 1996 – ianuarie 2014, cei nouă funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și-ar fi încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 pentru a vinde, în mod nelegal, 207 de imobile ce aparțin fondului locativ de stat, unor persoane care nu ar fi avut nici un drept să le cumpere, cauzând un prejudiciu de 42.756.719 lei (9.514.392 euro) în dauna statului”, anunţau procurorii DNA, la finalul anului trecut.

Astăzi, dosarul a ajuns în camera preliminară, unde judecătorul va decide ce se va întâmpla cu el.

Sunt două variante: fie merge în instanţă, la Tribunalul Timiş, fie este întors la procurori, pentru refacerea cercetării.

CITEŞTE ŞI: Peste 200 de cazuri noi de coronavirus! În Timiş nu a mai apărut niciun caz nou

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.