Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Măşti de protecţie gratuite, pentru populaţia vulnerabilă! Alfred Simonis: Guvernul n-a avut timp de românii fără posibilități. Doar de whisky, bere și trabuc.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Persoanele din categoriile vulnerabile vor primi gratuit, câte 30 de măşti de protecţie, conform legii adoptate de Camera Deputaţilor.

Cu 224 de voturi “pentru”, 64 “împotrivă” şi 3 abţineri, actul normativ prevede caMinisterul Sănătăţii să cumpere măşti şi să le distribuie către populaţie.

CITEŞTE ŞI: Peste 200 de cazuri noi de coronavirus! În Timiş nu a mai apărut niciun caz nou

“Astăzi am corectat în Parlament încă o țeapă a guvernului PNL. De 3 săptămâni, guvernul PNL a promis că va da măști gratuit persoanelor cu venituri mici. Nici până acum n-au ajuns aceste măști la oameni !!!

Guvernul n-a avut timp de românii fără posibilități. Doar de whisky, bere și trabuc. Sunt peste 5 milioane de români care au venituri de sub 1.000 de lei pe lună. O mască costă de trei ori mai mult decât o pâine! Statul trebuia să se asigure că oamenii nu vor alege între pâine și mască. Că pensionarii nu vor alegere între medicamente și mască.

Când impui măsuri de genul asta trebuie să te gândești la toată lumea și nu doar la cei care își permit.

Guvernul nu a făcut nimic și, ca de obicei, doar aleșii locali s-au preocupat ca persoanele nevoiașe să beneficieze de măști. Acest lucru s-a terminat astăzi prin legea pe care am inițiat-o și am votat-o în Parlament”, a scris deputatul de Timiş, Alfred Simonis, pe pagina lui de facebook.

Categoriile defavorizate care vor primi măști gratuite sunt:

•    persoanele din familiile beneficiare a ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

•    persoanele din familiile beneficiare de alocațiile pentru susținerea familiei acordate în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei republicată, cu modificările și completările ulterioare;

•    pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate cu modificările și completările ulterioare;

•    persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art.42 și art. 58 din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată cu modificările și completările ulterioare.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login