Skip to main content

ZERO lei pentru modernizarea drumurilor din 15 orașe și comune. Vezi aici localitățile care nu primesc niciun ban din TVA!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Consilierii județeni au votat astăzi două proiecte de hotărâre pentru împărțirea banilor către orașele și comunele din Timiș.

Deși suma totală este cu aproape șapte milioane mai mare decât cea de anul trecut, există primării care nu primesc niciun ban pentru modernizarea drumurilor, din taxa pe valoarea adăugată.

Este cazul orașelor Timișoara, Lugoj, Jimbolia și Sânnicolau Mare și al comunelor Becicherecu Mic, Biled, Bucovăț, Cărpiniș. Cenad, Fibiș. Ghiroda, Lenauheim, Mașloc, Pesac și Voiteg.

Dintre acestea, 10 sunt localități cu primari de la PNL, patru cu primari de la PSD și una cu primar de la USR.

Pentru reabilitarea drumurilor din Fârdea și Livezile, CJT alocă 50.000 de lei, respectiv 75.000 de lei, în timp ce alte 68 de localități primesc sume cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei.

Cei mai mulți bani merg către Dumbrăvița și Teremia Mare, care primesc câte 400.000 de lei.

Iată lista completă cu banii repartizați către fiecare localitate în parte, din TVA:

În ceea ce privește sumele din fondul CJT, primăriile din Lugoj și Voiteg sunt cele mai norocoase, pentru că primesc 800.000 de lei, respectiv 798.000 de lei.

Ele sunt urmate de Sânnicolau Mare și Șag cu câte 700.000 de lei, Deta, cu 690.000 de lei și Moșnița Nouă, cu 675.000 de lei.

La polul opus este comuna Dumbrăvița, care nu primește niciun leu din fondul Consiliului Județean Timiș.

Conform președintelui Consiliului Județean Timiș, sumele au fost alocate în funcție de nevoile fiecărei localități. Acolo unde primarii nu au solicitat bani pentru drumuri, au primit sume mai mari la partea de dezvoltare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.