Skip to main content

Zeci de specialişti din 18 ţări, interesaţi să devină parte a Echipei Curatoriale Timișoara 2023

La apelul de candidaturi lansat de Centrul de Proiecte Timișoara au aplicat curatori cu experiență în proiecte internaționale.

Este vorba despre demersul de formare a Echipei Curatoriale Timișoara 2023 (beta.primariatm.ro/apel-echipa-curatoriala-timisoara-2023), pentru care şi-au manifestat interesul şi experți în producție și management cultural, arhitecți și specialiști în comunicare de proiecte culturale de mare anvergură din: Armenia, Franța, Germania, Grecia, Iran, Irlanda, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Palestina, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

CITEŞTE ŞI: 16.110 cazuri de COVID şi 448 de decese, de ieri până azi! 1.815 pacienţi, la ATI în momentul de față, din care 45 sunt copii

„Titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2023 obligă Primăria Municipiului Timișoara la inițiativă și acțiune astfel încât acesta să fie onorat cu succes, pentru oraș, România și Europa. Prin lansarea acestui apel internațional de curatori și experți, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a făcut un pas decisiv pentru pregătirea anului de deținere a Titlului, prin lansarea unui apel internațional pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns la experți culturali remarcabili, din România și din afara țării, suntem onorați că apelul nostru a stârnit un viu interes internațional și le mulțumim tuturor candidaților”, spune Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.

Selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 va fi făcută de o comisie deja formată din experți independenți: Adriana Babeți, Ștefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou și Raluca Voinea.

Urmează ca membrii comisiei de selecție să evalueze aplicațiile și portofoliile candidaților, după care vor avea interviuri individuale online cu aplicanții preselectați.

Până acum s-au înscris 70 de experţi din 18 ţări, iar cei 7 finaliști vor forma un colectiv responsabil, din partea Primăriei Municipiului Timișoara, de coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

CITEŞTE ŞI: Noul drum de legătură între A1 și Aeroport a primit finanțare europeană! Pentru început este vorba de 2,3 milioane lei pentru documentație!

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.