Zeci de migranți, opriți la frontieră! Unde au fost prinși?

Poliţiştii de frontieră împreună cu jandarmii au depistat în zona de frontieră a județelor Timiș și Caraș-Severin, mai multe grupuri de migranți.

În total 47 de persoane, cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Irak și Iran, au încercat să intre ilegal în România, pentru ca mai apoi să ajungă în vestul Europei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Vrani, Bocșa și Lățunaș, 19 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Irak, dintre care 9 bărbaţi, 3 femei și 7 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 6 şi 17 ani. 

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidăş și Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, au depistat în apropierea localităţilor de frontieră Berliște și Cărbunari, două grupuri formate din 6, respectiv 4 cetățeni din Pakistan, toți bărbați cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani. 

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, județul Timiș au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Butin și Jamu Mare, 18 persoane din Bangladesh, Irak, Iran și Pakistan (16 bărbaţi, o femeie şi un copil), adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorul având vârsta de 2 ani. 

În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.