Timișul se mândrește cu ei! Elevii de la FS ”Nitti” merg la faza națională a unui concurs de firme de exercițiu

Elevii Colegiului Economic F.S. ”Nitti” Timișoara, au reprezentant județul cu brio la faza regională a competiției Business Plan, iar acum se pregătesc pentru faza națională a concursului.

Mai exact aceștia au creat o firmă de exerciţiu cu care au impresionat juriul exigent de la faza județeană, apoi regională a competiției.

Firma de exercițiu presupune crearea unui firme în care elevii învață  într-un mediu cât se poate de apropiat de cel real într-un mod atractiv, creativ şi interactiv, elevul participând voluntar şi motivat la propria formare. Înţelegerea şi aplicarea în mod optim al conceptului ”firmă de exerciţiu” îi va putea oferi elevului o învăţare activă, bazată pe practică, facilitându-I acestuia trecerea de la şcoală la viaţa activă, oferindu-i posibilitatea de a dobândi competenţe esenţiale ce îi vor uşura inserţia pe piaţa muncii.

Competiţia Business Plan vine în sprijinul dezvoltării competenţelor antreprenoriale ale elevilor, prin prezentarea de către elevii implicaţi, a unor planuri de afaceri ale firmelor de exerciţiu, care se doresc a fi cât mai aproape de viața reala.

FE ELITE STYLE SRL de la Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” este reprezentată de elevii din clasa a XI-a B, Ciubotaru Alexandru, Lupșan Andrei și Maul Sebastian, sub îndrumarea profesoarei Raluca Georgiana Saftiuc.

Originalitatea, elementele de inovare cuprinse în planul de afaceri; prezentarea originală a unei idei de afaceri ancorată în mediului real de afaceri și nu în ultimul rând spontaneitatea și naturalețea prezentării realizate de către elevii Maul Sebastian și Lupșan Andrei, au creat premisele pentru ca planul de afaceri al FE ELITE STYLE SRL, să obțină 95 de puncte, poziționându-se astfel pe locul I în cadrul acestei competiții. Motivată de acestă reușită, echipa Elite Style privește încrezătoare spre următoarea etapă a competiției – faza naționala – ce va avea loc in luna mai în localitatea Targu Mureș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.