Timișul se mândrește cu ei! Elevii de la FS ”Nitti” merg la faza națională a unui concurs de firme de exercițiu

Elevii Colegiului Economic F.S. ”Nitti” Timișoara, au reprezentant județul cu brio la faza regională a competiției Business Plan, iar acum se pregătesc pentru faza națională a concursului.

Mai exact aceștia au creat o firmă de exerciţiu cu care au impresionat juriul exigent de la faza județeană, apoi regională a competiției.

Firma de exercițiu presupune crearea unui firme în care elevii învață  într-un mediu cât se poate de apropiat de cel real într-un mod atractiv, creativ şi interactiv, elevul participând voluntar şi motivat la propria formare. Înţelegerea şi aplicarea în mod optim al conceptului ”firmă de exerciţiu” îi va putea oferi elevului o învăţare activă, bazată pe practică, facilitându-I acestuia trecerea de la şcoală la viaţa activă, oferindu-i posibilitatea de a dobândi competenţe esenţiale ce îi vor uşura inserţia pe piaţa muncii.

Competiţia Business Plan vine în sprijinul dezvoltării competenţelor antreprenoriale ale elevilor, prin prezentarea de către elevii implicaţi, a unor planuri de afaceri ale firmelor de exerciţiu, care se doresc a fi cât mai aproape de viața reala.

FE ELITE STYLE SRL de la Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” este reprezentată de elevii din clasa a XI-a B, Ciubotaru Alexandru, Lupșan Andrei și Maul Sebastian, sub îndrumarea profesoarei Raluca Georgiana Saftiuc.

Originalitatea, elementele de inovare cuprinse în planul de afaceri; prezentarea originală a unei idei de afaceri ancorată în mediului real de afaceri și nu în ultimul rând spontaneitatea și naturalețea prezentării realizate de către elevii Maul Sebastian și Lupșan Andrei, au creat premisele pentru ca planul de afaceri al FE ELITE STYLE SRL, să obțină 95 de puncte, poziționându-se astfel pe locul I în cadrul acestei competiții. Motivată de acestă reușită, echipa Elite Style privește încrezătoare spre următoarea etapă a competiției – faza naționala – ce va avea loc in luna mai în localitatea Targu Mureș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.