Skip to main content

Zeci de migranți, depistați de polițiștii de frontieră cu ajutorul dronelor, în timp ce încercau să treacă ilegal granița!

Poliţiştii de frontieră au depistat 30 de cetățeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. 

Pentru depistarea acestora, polițiștii de frontieră s-au folosit de mijloacele tehnice de supraveghere – termoviziune, aparatură de observare fixă și drone.

În data de 27 octombrie, în jurul orei 00:30, poliţiştii de frontieră de la Cruceni au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la aproximativ 500 m de frontieră, pe direcția localității de frontieră Iohanisfeld, un grup masiv de persoane care se deplasa din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

Polițiștii au folosit și dronele pentru a cerceta aerian zona și pentru a coordona polițiștii de la sol, care au identificat 24 de cetățeni străini, aflați în culturile înalte de pe câmp.

Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani.

Tot ieri, în jurul orei 20:00, polițiștii de frontieră au mai observat cu ajutorul postului de observare cu termoviziune fix, alte două persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia. Polițiștii le-au monitorizat traseul, i-au identificat și i-au dus la sediul sectorului pentru cercetări. Este vorba despre doi cetățeni din Nepal.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, și poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au depistat în apropierea frontierei, pe direcția localității de frontieră Checea, patru persoane afroasiatice, care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal, cu vârste între 21 și 26 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României în baza unor vize de muncă.

Din primele declarații, toți cei 30 de migranți au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.