Skip to main content

Zeci de migranți, depistați de polițiștii de frontieră cu ajutorul dronelor, în timp ce încercau să treacă ilegal granița!

Poliţiştii de frontieră au depistat 30 de cetățeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. 

Pentru depistarea acestora, polițiștii de frontieră s-au folosit de mijloacele tehnice de supraveghere – termoviziune, aparatură de observare fixă și drone.

În data de 27 octombrie, în jurul orei 00:30, poliţiştii de frontieră de la Cruceni au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la aproximativ 500 m de frontieră, pe direcția localității de frontieră Iohanisfeld, un grup masiv de persoane care se deplasa din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

Polițiștii au folosit și dronele pentru a cerceta aerian zona și pentru a coordona polițiștii de la sol, care au identificat 24 de cetățeni străini, aflați în culturile înalte de pe câmp.

Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani.

Tot ieri, în jurul orei 20:00, polițiștii de frontieră au mai observat cu ajutorul postului de observare cu termoviziune fix, alte două persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia. Polițiștii le-au monitorizat traseul, i-au identificat și i-au dus la sediul sectorului pentru cercetări. Este vorba despre doi cetățeni din Nepal.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, și poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au depistat în apropierea frontierei, pe direcția localității de frontieră Checea, patru persoane afroasiatice, care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal, cu vârste între 21 și 26 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României în baza unor vize de muncă.

Din primele declarații, toți cei 30 de migranți au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.