Skip to main content

Zâmbete pentru zâmbete! Elevii de la C.D. Loga organizează un eveniment caritabil pentru a ajuta micii pacienți internați la Spitalul de Copii

Talent. Ambiție. Speranță. Bucurie. Energie. Altruism. Sunt doar câteva dintre ingredientele unui demers caritabil al elevilor Colegiului Național Constantin Diaconovici Loga din Timișoara.

Este vorba despre proiectul „Logani pentru viață”, care a avut o primă ediție în 2011 și ajunge anul acesta în fața publicului sâmbăta aceasta, de la ora 18.00, pe scena mare a Teatrului Național Mihai Eminescu Timișoara.

„Logani pentru viață este un eveniment complex ale cărui componente sunt construite și gândite de elevii noștri. Este vorba despre un spectacol de teatru, dans și muzică, dar și despre o expoziție cu vânzare, cu lucrări realizate tot de copii. Sunt elevi de liceu și gimnaziu care au lucrat împreună, iar produsul artistic final este unul care cu siguranță va încânta publicul. Dincolo de componenta artistică, trebuie luate în considerare însă, și alte lucruri esențiale. Lucrând la un astfel de proiect, tinerii se pregătesc de fapt pentru viață: învață cum să se organizeze, cum să își descopere și să își exploateze adevăratele talente, cum să devină cu adevărat responsabili.” – declară Violeta Bontilă, director al Colegiului Național CD Loga Timișoara

Elementul central al evenimentului caritabil este spectacolul de teatru „Ora Londrei”, semnat de David Seko, elev în clasa a XII-a, și regizat împreună cu doamna profesor Simona Goșa. Componenta muzicală a proiectului este coordonată de profesorul Otniel Truică.

„Prin efortul unei întregi echipe, care se întâlnește la intersecția artelor, apare un spectacol inedit, care se adresează atât rațiunii, cât și simțurilor, atât percepției vizuale, cât și intuiției sau instinctului, deschizând calea către reflecție și punerea în legătură cu propria existență a spectatorului. Spectacolul atinge lumea copiilor, a liceului, fără să vorbească direct despre ea, punând accent pe probleme caracteristice: drumul ales în viață, nesiguranța sau relațiile dificile de familie. „Ora Londrei” este menit să transmită oamenilor gânduri din cele mai diverse, să pornească niște discuții, niște reflecții despre propria existență, despre lumea din jurul lor, și poate să găsească niște răspunsuri”, spune David Seko.

Distribuția spectacolului este formată din: Miriam Bausche&Maia Petrariu, Mara Munteanu, Miruna Luca, Damian Marin, Ana Tofana, Carol Stepanov. Acestora li se adaugă: Arian Vornicu (prezentator), Iulia Radu Maria Paraschivoiu Alexandra Crețu și Elena Micheș (dansatori), Daniel Micula (tobe), Emanuel Micula (clape), Abel Tarko (chitară bas), Marius Măcrescu (chitară electrică), Vlad Cirți (chitară electrică), Vlad Cristelecan (chitară electrică), Alexandra Tămășiloniu, Marc Miskolczi, Silvana Megan, Cynthia Savin, Irina Crețescu, Maria Ușurelu, Kristine Tipold, Daria Drăghici, Amira Dobrin, Lavinia Turlea, Clarisa Panduru, Lucia Pop, Valentin Hurduzeu, Elias Bahnaru, Ştefania Luca, Otilia Fruntelată, Anabelle Frasie, Camelia Kuki, Alexandra Crețu și  Nicolae Grajdeanu (cor), Mara Noemi (asistent de regie), Iulia Radu, Iulia Tuleu și Mălina Felea (coregrafie) și Maia Medinski (concept vizual).

Banii strânși în urma acestui eveniment vor fi destinați achiziționării de aparatură pentru bolnavii de la Spitalul „Louis Țurcanu” Timișoara.

Parteneri ai evenimentului sunt Organizația Salvați Copiii, Asociația Pune Mâna pe Chitară și Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.