Skip to main content

Weekend plin de concerte şi activităţi sportive pentru copii, în Timişoara! Trei străzi vor fi închise traficului rutier

“Străzi pentru comunitate” este numele evenimentului anunţat astăzi de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi care se va desfăşura în perioada 25-25 iulie.

Pentru asta, pe trei străzi din zona centrală, circulaţia rutieră va fi închisă total sau partial.

CITEŞTE ŞI: Vrei să îţi deschizi un business la Bastion sau în Parcul Industrial? CJT te aşteaptă la licitaţie

Prima zonă este pe bulevardul Gheorghe Lazăr, între Circumvalațiunii și Gh. Dima, unde una dintre benzi va fi dedicată circulației pietonale și velo.

Aici vor fi parade de biciclete și diverse concursuri.

A doua zonă este pe strãzile Gh. Dima și Sf. Ioan, între sensul giratoriu din Mãrãști și Opera Naționalã. Pe aceastã arterã vor fi amenajate standuri care vor promova transportul alternativ.

Circulația ambulanțelor nu va fi afectatã.

A treia zonă, dedicatã activitãților de impact, va fi pe bulevardul I.C. Brãtianu și str. 20 Decembrie 1989, între intersecțiile cu Michelangelo și C.D. Loga.

Aici vor fi concerte cu trupe locale, o zonã de cinema, activitãți sportive și recreative.

„Este un proiect pilot prin care ne dorim sã redãm spațiul public oamenilor și sã promovãm transportul alternativ. Timișoara este un oraș cu un potențial imens în aceastã zonã și vrem sã îi incurajãm pe oameni sã îi descopere adevãrata frumusețe. Invitãm toți timișorenii sã vinã cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile și sã se bucure de aceste evenimente, sã se bucure de orașul lor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Focar de pestă porcină la ferma Smithfield din Niţchidorf! Aproape 11.000 de porci vor fi sacrificaţi

Acesta a precizat cã în acest moment se lucrează și la un proiect mai mare de regenerare urbană în mai multe zone din oraș, prin care Primăria Timișoara își dorește să afle ce zone pot fi redate pietonilor, copiilor și bicicliștilor.

Una dintre zonele studiate este Dacia.

Mai multe detalii despre evenimentul „Străzi pentru comunitate” vor fi anunțate în curând.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.