Vrei să devii student la UVT? Universitatea te aşteaptă cu o mulţime de facilităţi!

Conducerea Universităţii de Vest Timişoara vine în sprijinul tinerilor cu rezultate deosebite, care excelează în diverse domenii.

Pe lângă facilitățile pe care le acordă studenților săi, pentru performanțe academice (care includ, spre exemplu, burse de excelență, de performanță și de merit), UVT a pregătit și un pachet de beneficii pentru viitorii studenți.

Este vorba despre cei care, în perioada studiilor liceale, au obținut rezultate deosebite la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale, care obțin media 10 la examenul de bacalaureat sau care sunt șefi de promoție în cele mai bune licee din fiecare județ.

CITEŞTE ŞI: Una dintre cele mai însorite destinaţii de vacanţă, mai aproape de tine! Mergi cu avionul, direct din Timişoara

„Pentru că îndemnul universității noastre este „Become Your Best”, sub această idee generică ne străduim să îi sprijinim pe acei elevi care, încă din perioada studiilor liceale, sunt perseverenți în a deveni cea mai bună versiune a lor. Îi încurajăm și le acordăm cele mai interesante pachete de avantaje, atunci când ajung la următoarea etapă din viața lor – începerea studiilor universitare – și le transmitem că la Universitatea de Vest din Timișoara vor găsi mediul propice în care se vor putea dezvolta profesional. Îi încurajez să se îndrepte spre una dintre cele 11 facultăți din UVT, să guste bucuria vieții din cel mai important oraș vestic al României, să devină studenții noștri. Ne vom asigura că îndemnul „Become Your Best” devine realitate, dându-i fiecărui tânăr talentat șansa de a-și maximiza potențialul”, declară Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Elevii care au obținut în perioada studiilor liceale distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale vor fi admiși direct pe locuri finanțate de la bugetul de stat, la orice program de studii universitare de licență, fără susținerea concursului de admitere.

De asemenea, elevii care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiade școlare naționale sau la alte concursuri naționale sau internaționale vor beneficia de condiții speciale de admitere, în funcție de metodologia stabilită de fiecare facultate în parte.

Elevii olimpici, cei care obțin media 10 la examenul de bacalaureat și șefii de promoție ai celor mai bune licee din fiecare județ beneficiază, în baza unei scrisori de invitație semnată de rectorul UVT, de următorul pachete de beneficii dacă aleg să studieze la Universitatea de Vest din Timișoara:

●    accesul, în condițiile de admitere specifice pentru fiecare facultate a UVT, pe locuri fără taxă;

●    scutirea de la toate taxele aferente procesului de admitere (taxa de înscriere, taxa de înmatriculare (confirmare) etc.);

●    integrarea în activitățile derulate în proiectele / centrele de cercetare ale UVT;

●    bursa Start UVT, în valoare de 500 de lei/lună, acordată din fondurile UVT, care se poate cumula cu bursa de merit, în valoare de 700 de lei/lună și cu bursa socială, în valoare de 600 de lei/lună, în condițiile îndeplinirii condițiilor de acordare a acestora, conform reglementărilor UVT;

●    asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale / internaționale;

●    flexibilitate în alegerea traseului educațional (posibilitatea de a alege discipline și alte activități didactice și de cercetare din cadrul altor facultăți);

●    cazare gratuită în căminele UVT;

●    permis gratuit pe toată perioada studiilor de licență la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara;

●    întâlniri speciale, și personale, cu personalități științifice, culturale și sportive, de rang național și internațional, participante la evenimentele organizate de UVT;

●    transport în comun în municipiul Timișoara în regim gratuit;

●    sejururi gratuite la cabana UVT de la Poiana Mărului;

●    acces gratuit la bazele sportive universitare din Timișoara;

●    participare gratuită la ediția 2021/2022 a UVT Liberty Marathon;

●    abonament la Teatrul Național Timișoara și/sau la Opera Națională Română Timișoara și/sau la Filarmonica Banatul;

●    acces gratuit la meciurile echipei de fotbal Ripensia UVT Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Românii vaccinaţi anti-COVID pot intra în Ungaria fără restricţii! Scapă de carantină şi nici nu au nevoie de test PCR negativ

Elevii se pot informa despre toate oportunitățile pe care UVT le oferă, găsind informațiile de interes pentru ei pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere.

“Dacă ești elev și ai obținut, în perioada studiilor liceale, rezultate academice remarcabile, dar încă nu ai primit scrisoare din partea rectorului UVT, povestește-ne despre reușitele tale într-un e-mail trimis la adresa admitere@e-uvt.ro. Abia așteptăm să-ți auzim povestea și să-ți lansăm invitația de a te alătura, în scurt timp, comunității UVT!

Dacă și tu îți dorești să fii, începând cu anul următor, student la cea mai mare instituție de învățământ superior comprehensivă din regiunea de vest a României și vrei să fii printre primii care află când va fi deschisă platforma de depunere a dosarelor, lasă-ne AICI o adresă de e-mail și te vom ține la curent”, transmit reprezentanţii UVT.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.